Uj, uj, uj

Mina ögon svider och rinner och det är inte vårallergi utan hör ihop med förkylningen, äter anti-histamintabletter och droppar ögonen för säkerhets skull. Hostan är ganska grym och näsan rinner. Vårt hushållspapperkonto blir stort!
Har fortfarande inte packat upp, men funderar skarpt på att göra en insats där idag.

2009-04-28

Har haft en härlig vecka i Algarve då vi motionerat massor, mest stavgång, men även testat bla funktionell träning med boll. Det var träning för skrattmusklerna det! Himlar så svårt det var!
Vi har ätit otroligt förståndigt och nu ligger jag op -5,5 kg sen 26/1 och det är väl inte så dåligt?
Till frukost har jag ätit havregrynsgröt med 2 hackade kiwi och mjölk, en pytteliten fralla med ett smörpaket och 2 skivor ost, tomater och gurka och ibland en apelsin.
Lunch har varit grillad fisk (gudomligt färsk och god), sallad, gurka, tomat, haricots verts och morötter. Någon gång bröd smör och ost. En dag beställde vi skinksallad, men när vi såg skinkan kom vi ihåg att den skulle vi inte äta, så det blev en vegetarisk sallad. Som måltidsdricka bara vatten.  Mellanmål =frukt, någon gång kaffe. Middag: massor med färska grönsaker, kokta grönsaker som morötter, broccoli/brysselkål och någon liten kött -och eller fiskbit. Ingen pasta, inga pommes, färsk frukt som ananas, apelsin, banan,  eller vindruvor till efterrätt och bara någon liten smakbit av de puddingar och kakor jag i fjol tyckte var så fantastiska. I år tyckte jag att de smakade syntetiskt.
På kvällen blev det någon frukt och någon kväll kaffe. Förresten - vi festade, vi köpte en flaska (75 cl) vitt vin som vi delade på 2 under veckan. En em köpte vi 10 stora fina jordgubbar för 0,42 Euro och åt jordgubbar och drack vin till mellanmål.
Enligt stegräknaren har jag gått drygt 7,5 mil under veckan.
Baksidan av myntet är att jag åkt på en rejäl halsfluss med hosta, tyder på virus och variga ögon. Eftersom det verkar vara virus får jag väl försöka att ta hand om eländet själv.
12/6 åker Elisabeth och jag till Österåsen och innan dess ska vi ha tagit bort något kilo till. 1/6 ska Elsy och Gudrun från Östersund komma hit och sen börjar min turne 3/6 med att hämta mamma i Östersund, sen åker vi till Stockholm 4/6 och tillbaka till Östersund 9/6 och jag åker tillbaka till Sundsvall 10/6. Sen till Österåsen fredag 12/6 och måndag 15/6 åker vi till Hammarstrand för att hälsa på Siv A (vattenträningskamrat) och där ligger vi över en natt och så hem 16/6. Sen får det bli lite lugnt ett tag.
Idag har jag satt en ny målsättning= 3 kg på 5 veckor. Nu ska jag gå och lägga mig en stund och sen blir det matplanering. Man har liksom varit bortskämd nu en vecka.