Dag 25

Idag fyller jag år, fast vi har ingen stor uppståndelse för det, (många år är det och ingen 5:a eller0:a på slutet. Fick dock kaffe på säng med paket och tidning. Hade undanbett mig tårta, vilket annars är en tradition hos oss. MAN MÅSTE ÄTA TÅRTA TILL MORGONFIKAT, men den traditionen har jag nu tagit död på. Av sambon fick jag en bok av Bodil Malmsten + valfri behandling av något slag och jag tror att jag väljer fotvård strax innan jag åker till Algarve i april. En kompis hade lämnat en orange plastpåse med lila "snörknorrar" (jättesnyggt och praktiskt) när vi var på badet i måndags och den hade jag inte öppnat. Det var praktiska nätpåsar, egentligen gjorda för att tvätta saker i men vi använder dem att lägga tröjor och blusar i när vi reser - jättepraktiskt. Sen hade hon, när de var i Hong-Kong kring jul och nyår, "hittat" en tunn, tunn sidenhalsduk i turkos och mörkbrunt, en sån där som är färdigkrynklad, härlig kvalitet.

Till frukost blev det en rejäl grötportion med lite extra bär på och ett kokt ägg. Har planer på en "special-bakelse, men det får bli på em. Sambon har köpt sig 2 prinsessbakelser, men det gör mig inget. Om en stund ska jag åka buss en bit och stavgå lite för att träna på gym.

Fast någon vidare stavgång blev det inte. Det är runt nollan och faller blötsnö. Jättesvårt att se något med kladd på glasögonen och så den vita marken där man inte ser vad som är upp och ner, så det blev buss hela vägen till gymmet och där vi några tappra själar brände av ett pass.
Eftersom det skulle bli för sent att äta lunch när jag kom hem åt jag en Nutrilett Bar på bussen.
Kl 14.30 Min bakelse är iordningställd och sambons prinsessbakelser står i kylen, så snart är det dags att koka lite kaffe. Kanske ska ta lite kardemummakaffe, köpte det på flygplatsen i Amman i höstas.
Bakelsen består av en undre botten av 1/2 skivad nektarin och en övre botten av en skivad kiwi toppat med 120 g keso och dekorerad med hallon och sötmandlar.


Thumbnail
Middag: Kycklinggryta med champinjoner, purjo, tomat, majs och strimlad gurka. Orginalreceptet är soppa, men jag gör den som gryta bara genom att minska vattnet förstås.
Thumbnail 
Till detta unnade jag mig 1 dL vitt vin blandat med 1,5 dL kylskåpskallt mineralvatten. Senare ska jag ta en likadan bakelse som tidigare idag. Jag fyller så udda att vi inte har något kalas - lite fest blir det kanske när jag åker hem till mamma i helgen och när brorsan kommer och sover över 3 nätter till veckan (ska jobba här i stan några dagar) men jag tänker fortsätta att vara hård, inga kakor eller smörgåsar än!


Dag 24

Igår em och kväll sprang jag på toa och skvätte stup i ett, så därför vägde jag mig i morse. Ibland tror jag att det kan vara bra att"tjuvväga" sig lite mellan måndagarna, för i måndags kändes det ganska hopplöst med bara -3 hg trots att jag varit SÅÅÅÅ duktig. Idag hade 5 hg till runnit ur mig och det sporrar, men å andra sidan, vad hade hänt om jag inte minskat ett enda hekto? Nja vet inte riktigt - egentligen borde man väga sig ännu mer sällan och vågen skulle vara inlåst där man inte kom åt den.
Kesella-lättfil-bär-nöt-frukost idag och så ska jag iväg och vattenträna, fast det sitter hårt åt, vet att ingen av mina 3 kamrater är där, men det är ju för min kropps skull jag tränar. VISST?

Efter frukost lite stavgång och vattenträning och sen hämtade sambon mig och vi for på bokrea. Hittade 1 CD-bok och en CD/MP3-bok av Arto Paasilinna (Snablar och Milda makter) Har läst ett par böcker av honom tidigare, han är väldigt underfundig. Blir bra att ha i öronen på stavgång.
Som fm-mellanmål hade jag med en halv apelsin och 1/2 äpple som jag smaskade på i bastun före träningen. Sen tog jag en Nutrilett Bar på väg till bokhandeln och gick rakryggad förbi ett fik och var senare in på Coop för att köpa frukt och kom ut med bara frukt!!! Fantastiskt ! Klockan hann bli 14.30 innan vi var hemma och för att inte riskera något tok-äta tog jag en Nutrilett till. I morgon fyller jag år och ska inte falla då heller - håller på att planera min "tårta".


Middag: Stekt lax, pressad potatis, gröna ärter och rårivna morötter med krossad ananas i och 1/2 tomat. Jättegott!
Thumbnail
Kvällsmat blir Äpple med keso, kanel och mandel!


Dag 23 Firar fettisdag och kunglig förlovning!

Grötfrukost med ägg och sen iväg till gymmet. Gick 20 min i svagt uppför i snömodden på väg dit. Tränade och tog bussen hem. Åt ett äpple som mellanmål, ska vara lite försiktig med Nutrilett, tycker att jag borde börja tappa vikt igen. Jag kommer att ha Nutrilett med mig att ta till om suget eller hungern blir för stark - allt för att hindra mig från att unna mig godis. 
korsningen där jag byter buss när jag ska till träningen finns både en Coop-affär och en Preem-mack. LIVSFARLIGT. När jag vattentränar finns det en mack bredvid busshållplatsen. Det gäller att tänka efter före - innan man gör en dumhet. Idag gick jag in på Coop och köpte 2 passionsfrukter.
Dagens lunch var röd linssoppa med ägg. Hade kokat soppan igår kväll så att den bara var att värma.
Thumbnail


Jag har gått och funderat på att ev unna mig en semla, men detta var bättre på alla sätt. GOTT och NYTTIGT!
1/2 äpple och 1/2 apelsin i tärningar, 100 g keso och så innehålet i en passionsfrukt över det! Rekommenderas på det varmaste.
Thumbnail

Åsså var det middag:

Köttfärslimpa a la Blå Band : En påse Blå Band fransk löksoppa blandas med 2 dL lättmjölk, 400 g nötfärs (10%) blandas ner och färsen formas till en limpa som steks i ugn (varmluft 175 grader c:a 15 min).
Tillbehör idag var sallad, gurka, tomat och rårivna morötter med krossad ananas i.
Vilken festmat! Nu snart kommer interviewen (stavningen???) med det nyförlovade paret.


Thumbnail


Dag 21 och 22

22/2: Frukost = 2 dL lättfil + 150 g lättkesella + 150 g hallon och 20 hasselnötter. Sen hann jag aldrig med något mellanmål och lunch blev äggröra på 2 ägg, inlagd sill och grönsaker.
Tänk att jag överlevt utan mackor, bullar, kakor och godis i 3 veckor - och att jag egentligen inte längtat efter dem heller.
FANTASTISKT! Spännande att se vågen i morgon. Tjuvvägde mig i går och det var 1 hg neråt, men -2,6 kg första veckan och -0,5 andra, var lite väl häftigt.

Em-mellanmål blev keso och krossad ananas och 1/2 apelsin. Till middag improviserade jag lite. Hade Chili con carne (eget recept) kvar sen häromdagen och en squash och en paprika som höll på att "gå ut". Så jag delade squashen och paprikan på mitten och fyllde dem med chilin och strödde på riven10%-ig lagrad Västan och gratinerade i ugn tills grönsakerna var mjuka. Gott blev det! Grönsaker till och sambon saknade inget - han blev mätt.
Thumbnail
I kväll har jag ätit ett päron. Nu väntar jag bara på morgondagens morgon


23/2: Med iso-dietens har jag nu på 3 veckor  tappat 3,3 kg.
Idag var det dags för favoritfrukosten igen =150 g lättkesella, 250 g A-fil lätt och 150 g hallon och jordgubbar och 20 nötter. Så iväg till vattenträning och avslappning i bastun med 1 apelsin. På bussen hem en Nutrilett Bar. Lunch = Nudelsoppa med kyckling och purjo och em-fika= 1/2 päron och 1/2 apelsin. Middag = 250 g skalade räkor, 2 kokta ägg, gurka, rädisor och en majonnäsröra (1 msk lättmajonnäs, 1 msk lättkesella, 1 msk lättfil och lite osötad senap samt lite salt och peppar. Inget godissug! Kan ibland känna mig sugen på något men eftersom jag äter så ofta är det snart dags för något planerat, så det går bra.
Thumbnail


Dag 20

Grötfrukost med ägg i morse, keso och frukt till fm-mellanmål, lunch: äggröra, inlagd sill och rårivna morötter. Apelsin till em-fika.
Sen skulle jag laga middag efter ett recept jag lagt in på VK, men där sk.t det sig - omöjligt att komma in. Tur att man kan improvisera och att jag har ett litet minne, annars hade det blivit magert. Vad man blir less! I alla fall blev det en kycklinggryta med svamp, majs, purjo och krossade tomater och färsk ingefära. Sambon åt pasta till - jag inget.
Har forffarande ont i sidan av mellangärdet efter min vurpa. Att hosta är en pina, tur att dr Anders skrivit ut bra hostmedicin.

Dag 19 har kommit igång och passerat

Grötfrukost men 1/2 rivet äpple i stället för jordgubbar i gröten. Det var -22 grader kl 6 när sambon var upp en sväng, men det stiger och vid 8-tiden var det -16 grader. Tyckte ett tag att solen såg ut att vilja bryta fram, men nu är det disigt och grått. Några snökorn har fallit, men nu tror jag att det slutat. Gruvar mig lite inför nästa helg, ska åka till mamma på fredag em och stanna där till tisdag morgon. Har också träff med mina gamla lekkamrater på måndagen.Jag måste lägga upp en strategi! Hur ska jag göra. Risken finns att mamma har bullar och kakor. Egentligen skulle man alltid vara hemma, fast uj vad trist det vore. Nej det gäller att tänka ut något bra.
Fm-fika idag var keso och krossad ananas. Lunch i all hast= 1/2 Xtravaganza-påse. em-fika = Nutrilett Bar. Middag= makrill i tomatsås, rårivna morötter, broccoli och keso. Kväll: krossad ananas och lite keso.
Ganska stökig matordning, men jag föll inte för smörgaås på mötet utan tog fram en påse med nutrilett Bar skuren i småbitar, som jag satt och mumsade på och naturligtvis väckte det uppmärksamhet, men "so what" - jag berättade vad jag åt och att jag fn inte äter bröd och att det var anledningen, sen ägnade jag mig åt mötet och hörde inget mer.

Dag 18

Standardfrukost med gröt och ägg. 1/2 äpple till fm-mellanmål.
Hade en stor lunchutmaning: lunchteater! Vi serverades pocherad flundra, med kokt potatis, blandad sallad och lite räksås. Till det nybakat grovt bröd och smör och sen kaffe och kaka. Jag åt flundran och såsen samt salladen. Ingen potats, ingen macka och ingen kaka! Till em-fika blev det en Nutrilett Bar och till middag ska det bli egenkomponerad chili con carne (köttfärs kokt i krossade tomater, svarta bönor och knaperstekt bacon dvrs fett fått rinna av på hushållspapper, kryddat med örtsalt, svartpeppar och lite kryddpeppar) med rårivna morötter, sallad, gurka och tomat..
Som efterrätt 1/2 apelsin.
Thumbnail
Känner mig inte mogen att skippa kvällsmålet, det får bli lite keso, krossad ananas och några nötter.
Äsch det blev en ostbit också, men nu får det vara stopp - sätter hänglås på kylen.

Dag 17

"Standardgrötfrukost "med ägg i morse och vattenträning mellan 11 och 12, apelsin i bastun efteråt. Eftersom jag skulle vara hos tandläkaren 14.40 hannjag inte åka hem och äta lunch utan jag åt den på Piccolo där jag tog en halvstor tallrik och plockade lite crabfish, lite grillad kyckling, lite sallad, lite groddar, 5 bitar fetaost, en klick keso och 4 nachochips och jag blev mätt.
Tandläkarbesöket blev bra (tror jag) han bestämde sig för att lappa den krona jag bitit sönder i stället för att sätta en ny krona på tanden bakom, sen får vi väl se vad tiden säger.
Hemma var jag väldigt sugen, så jag tog kaffe och en Nutrilett medan jag gjorde 2 broccoligratänger. En åt mig med lättmjölk, lite vetemjöl och 10 %-ig ost och en till sambon med 3%-ig ost, lite smör, vetemjöl och 28%-ig ost. Han fick rökt skinka till sin och jag bara grönsaker.


I kväll har jag ätit 1/2 apelsin och 1/2 äpple samt lite keso och kesella och några nötter. Nu är det dags att koja. I morgon är det lunchteater och då bjuds det pocherad flundra med räkor och så hoppas jag på mycket grönsaker i stället för potatis. Tar med 1/2 Nutrilett till kaffet, för att kunna motstå kakan. Huvva vad jag kan!

Dag 16

-14 grader och ganska grått. Som tur är blev det inte så mycket ny snö, lite rädd blev man igår kväll när "lappvantarna" började ramla ner. Så här mycket snö har vi inte haft på många år och det räcker nu Startade dagen med fiberhavregrynsgröt, lite färska bär, lättmjölk. ett kokt ägg och lite kaviar Knäet känns mycket bättre idag, men jag hoppar över gymträningen och satsar på att kunna vattenträna i morgon Ev revbensskadan eller sträckningen finns kvar och har ju känts varje gång jag skulle vända mig i natt, men det går väl över. Det blir en lugn dag idag också. Snart dags för fm-mellanmål, som idag blir 1/2 äpple, 100 g keso, kanel och 5 mandlar.
Lunch blev Keso, keslla och fruktsallad och på em kände jag mig fikabrödsugen, så jag unnade mig en Nutrilett Bar.

Middag= stekt lax, pressad potatis, ärter och rårivna morötter.
Thumbnail

2 veckor avklarade.

Denna vecka hade jag tappat 0,5 kg, men 3,1 på 2 veckor är ju inte fy skam. Började dagen med gröt på fiberhavregryn och 3 mosade jordgubbar och 2 msk blåbär och som "efterrätt" 1 kokt ägg med 2 tsk Kalles kaviar. Lättmjölk till gröten också förstås.
Har haft väldiga problem med hur jag skulle ligga i natt, mitt knä klarar bara vissa vinklar och vattenträingen nu på morgonen fick jag ställa in.
I kväll ska sambonoch jag på en info-träff som Swedbank anordnar för sina kunder om en resa till Toscana - gissar att det är en ganska dyr resa, men det kan ju vara kul att få se bilder/film. De bjuder på kaffe och någonting till antar jag så jag tar med en Nutrilett Bar.
Fm-mellanmål = 1/2 apelsin.

Thumbnail

Lunch idag blev 45 g inlagd sill, äggröra på 2 ägg och 2 msk vatten och gurka, sallad och tomater till det. em-mellanmål = ett päron, Roibuste och 15 g lagrad Västan 10%. Inte behöver man bröd under osten! Till middag blir det en "snabbis": makrill i tomatsås, broccoli och råriven morot och sen får vi se hur jag klarar fikat på reseföreläsningen. Nejmen så ska jag väl inte säga, jag har ju bestämt mig för en Nutrilett Bar oavsett vad det bjuder på. JAG BESTÄMMER SJÄLV ÖVER MIG SJÄV (citat av fyraårig brorsdotter på sommarlov utan föräldrar).

Kväll:

De bjöd på en liten ostfralla med en gurkskiva på så det var inte svårt att avstå från den.
Jag åt en Nutrilett Bar som jag hade planerat.
Innan vi for hade jag ju ätit middag - se bild.
Thumbnail
Någon resa blev det inte, man måste bestämma sig där och då och det fanns bara ett begränsat antal platser. Resan var prisvärd mycket ingick och man får nog se mycket, men det var bara 4 nätter i Italien, men sugna blev vi.


Dag 14 lite tyck synd om

Frukost idag var lättfil+lättkesella och hallon samt nötter. Mellanmål hann jag inte med, för det var lite sovmorgon idag.
Till lunch omelett på 2 ägg, 1/2 potatis, purolök, champinjoner och 30 g Västanost 10% och så tomat, gurka och sallad till.
Idag är vädret grått.
Efter lunch skulle jag ta bussen till Birsta köpcentrum (baktanke att kanske promenera hem) och när jag kom till busshållplatsen tog jag upp busskortet, som jag lagt i jackfickan , trodde jag, men det var ICA-kortet. Snabbt hem (2 min prmenad), ringde och förvarnade sambon att ha dörren öppen. Hittade kortet direkt och iväg ut igen och så ser jag bussen komma, viftar med armarna och den stannar och jag halkar och daskar i mitt sämsta knä och kör in gåstavarna som jag hade hopfällda i ryggsäcken, som jag hade i handen, under bysten och det känns som om jag kanske fick en spricka på ett revben. Ömt är det och svårt att hosta, men på bussen steg jag, åkte och uträttade mina ärenden och gick ganska långt (uppför) men när jag skulle börja gå nerför för att komma till busshållplatsen, då gick det inte längre. Ringde sambon och fick hämtning.
Han hade från fönstret sett min "rova", tyckte att den gick i ultrarapid och var övertygad om att jag skulle slå nosen i backen. Det hade inte varit första gången i så fall - jag har en tendens att ta emot mig med näsan när jag faller.
Middag idag blev repris från igår, för kycklingfileerna var så stora. Som mellanmål tröståt jag först en och sen en till Nutrilett bar och nu i kväll blev det 1/2 apelsin. Nu väntar jag med spänning på vad vågen säger i morgon, men tror nog att det ligger runt nollan även om jag varit jätteduktig.


Dag 13 Alla hjärtans dag


Fick kaffe på säng i morse, en slät kopp eftersom sambon kom ihåg att jag håller diet (det är omtanke det).
Sen blev det havregrynsgröt med bär och mjölk och ett kokt ägg med 1 tsk Kalles kaviar på..
Som mellisa. Keso, lite krossad ananas, 3 apelsinklyftor och 2 hallon - Jammi!



Lunch: En skivad lagom mogen avokado med lite citronsaft på, 1 burk tonfisk i vatten och 1 dL majs och så de enda tomater huset kunde frambringa. Gott
Thumbnail

Mellis på em blev ett äpple och middagen en gammal favorit: ostfylld kycklingfile' med gröna ärter (åt vi 2/3 också)
Sambon som mer kämpar för att hålla vikten uppe fick potatiskroketter och sås (vispade ur stekpannan, där mycket ost runnit ut med lite matlagningsgrädde).
Till middagen kostade jag på mig 1 dL vitt vin blandat med mineralvatten.
I kväll åt jag 100 g keso, lite krossad ananas och 3 klyftor apelsin.
Jag är väldigt mätt och nöjd.
Till veckan har jag en hel del på programmet, så det är inte alltid jag hinner hem till lunch - då får det bli Nutrilett Bar - ska planera nu och i morgon bitti veckohandlas det.
God natt!

Fredagen den 13:e. Dag 12

Äntligen lite mindre kallt, bara - 8 grader idag, men mulet än så länge, men det hör väl ihop.
Kunde inte låta bli att "tjuvväga" mig idag och hade förstås hoppats på rejäl förändring som förra veckan, men naturligtvis blev det inte så. Ligger på -0,3 kg sen i måndags, men i princip var det ju väntat - "vattnet gick" förra veckan och nu börjar det långsamma gnagandet. Nu ska jag gömma vågen och bara väga mig på måndagar.
En lång härlig stavgångstur på nästan 1,5 timmar gjorde mig helt utmattad. Lunch= omelett på 2 ägg med 70 g potatis och 30 g Västanost (10%) serverad med paprika och gurka. 1/2 apelsin till em -fika och nu snart är det dags för middag = stekt färsk torskfile´(utan panering) med en liten potatis, paprika, tomat och gurka till.
Thumbnail


I kväll blir det ost med frukt och nötter.
I morgon är det alla hjärtans dag. Vi har i år kommit överens om att inte "fira" varandra, men om jag åker till Birsta kanske jag kommer hem med en semla till "lilla gubben", men definitivt ingen till mig.

Dag 11 avslutning

Det sparade mellanmålet bestod av: 1 kokt ägg med c:a 1 tsk Kalles Kaviar samt 50 g lättkesella med 65 g hallon. Smaskens!

Mumsig middag



Avokado, citronsaft och räkor och sen ett äpple till efterrätt, tur att inte sambon gillar varken avokado eller räkor.


Dag 11 har randats.

Havregrynsgröt med jordgubbar och blåbär och lättmjölk samt 1 kokt ägg med lite kalles kaviar på (kan inte äta ägg bara som de är) till frukost. 100 g keso, 1/2 äpple, 5 mandlar och kanel till mellanmål. Sen iväg till träning på gymmet på Sjukhuset, fast först gick jag lite = 7 min till en tidigare hållplats än den närmsta. I stället för att sen byta buss gick jag 25 min  i snömodd ocg - 16 grader. Det gick bra så länge jag gick i lä av skogen, men uppe vid sjukhuset blåste det och jag trodde att jag skulle förfrysa ansiktet. När jag kom till träningslokalen var damernas omklädningsrum avstängt - gick då c:a 300 m till mitt gamla jobb där jag fick låna ett vikariekort för att komma in i deras omkädning, samma sträcka tillbaka och så träning 45 min, som kändes jättebra. 2x300 m promenad till dusch och omklädning och för att komma tillbaka till kompisens bil, fick skjuts ner till bussen. HUVVA VAD NÖJD JAG ÄR.
Dagens lunch var samma som igår dvs linssoppa med ägg. Den åt jag förra veckan också så det blir ingen bild på den. Nu är det dags för mellanmål (kl 14) = ett halv stort päron.

Dag 10


Här är en favoritfrukost: 150 g lättkesella rörs ihop med 250 g A-fil lätt och toppas med 150 g osockrade hallon och 20 g nötter t ex hasselnötter. Tycker att jag klarar mig rätt bra på det tills det är dags för mellanmål kl 9-9.30. Frukosten åt jag kl 7 idag.

Idag äntligen ska jag iväg på vattenträning! Det var länge sedan och jag längtar. Enda problemet är att det var -19 grader kl 7 ! Brrrrrrrrr!!!!!!!
Fm-mellanmål idag var 125 g keso och 65 g krossad ananas (absolut en favorit).
Thumbnail
Gick drygt 20 min stavgång på väg till badet. Först 10 här hemma och det kändes skönt men sen c:a 12 min längs ån på väg till badet och där var vindarna isiga. Det var underbart härligt att vattenträn och basta igen.
Väl hemma igen var det dags för lunch= linssoppa med kokt ägg, en repris sen förra veckan, så den blir det ingen bild på.
Till middag blir det också en repris dvs pannbiff med grönsallad - ingen bild.

Och så till kvällsmaten:
Thumbnail
40 g lagrad Västan 10%, 1/2 päron (65 g), 40 g paprika och 5 g valnötter.

Det här med osten är fantastiskt. Den köptes söndag morgon 1/2 och först nu är den slut. Sambon har dessutom haft en bit Greve i kylen, som jag inte rört och nu har han en lagrad Hergårds-. Jag som vanligtvis är "ostoman" förutom kakmonster mm.
Nu ska jag inmundiga kvällsmaten till en stor kopp Roibuste.


Kväll dag 9


Efter lunch gick jag på stavgångspromenad 30 min. Det blev en ganska kort variant, det känns att flåset inte är igång än efter flunsan. När jag kom hem skulle jag ligga och läsa en stund. Håller på med Mari Jungstedts deckare som utspelar sig på Gotland. MEN jag somnade och vaknade av ett förskräckligt oväsen, som tog slut i och med att jag vaknade - inte kunde det väl ha varit jag som snarkade så? Fast jag låg på rygg, så det var det nog. Sköntvar det att sova, så jag vände mig på sidan och somnade om och vaknade 16.20 - hade sovit över mellanmålet!
Till middag var det Räkor, ägg och frukt (till eller efter maten). Jag testade päron till ägg och räkor och det var inte dumt, fast en rostad fralla hade suttit fint, men sån är inte jag inte - tänker inte ens såna tankar hmmm!
Thumbnail
Tycker fortfarande att det går bra, fast på stan iadg hade jag lite tur. Var hos tandläkaren och när jag skulle fara hem, såg jag att det var gott om tid tills bussen skulle gå, så jag bestämde mig för att om bussen inte stog inne skulle jag gå och köpa en tidning och vem vet vad jag hade lockats av där. Bussen hade kommit in och det var bara att stiga på med ett gratisnummer av metro. Just nu har jag ingen bok att lyssna på och resorna blir så tråkiga.


Dag 9

Började dagen med en liten budgetfrukost. Har svårt för att äta havregryns-eller rågflingegröt utan ett lass lingonsylt så detta var ett experiment. Kokade gröt på 0,75 dL havregryn i mikron (0,5 dL hade räckt) och alldeles innan den var klar tillsatte jag 2 stora mosade  jorgubbar och 2 msk blåbär och rörde om (inte lämpligt för fotografering) till det 2 dL lättmjölk.
Sen hastigt iväg till tanläkaren som konstaterade att jag bör byta en hörntand - ny krona, roten var fin för 3500-4000:- Jippiii!!!
Mellanmål 1/2 apelsin i bitar och 100 g keso - smaskens.



Lunchen enligt bilden bestod av 1 burk makrill i tomatsås, 100 g broccoli (kokt i mikro) 1 råriven morot och 50 g keso. Jag ska jobba mer på receptet  det innehåller lite för lite kalorier och kför lite kolhydrater för att vara lunch, men iden är inte dum och det är ingen dyr lunch heller.

Solen skiner på den vita snön och NU MÅSTE jag gå ut och gå. Får ta på solbrillorna.

Dag 8

Lunch blev nudelsoppa med kyckling och middag stekt fisk (lite torsk och lite lax) med rårivna morötter, potatis sallad, gurka och tomat.

1 vecka, -2,6 kg med iso-dieten Jippiii!!!!

Ljuvligt även om det bara är vatten! Igår var jag på teatern och vid fikat i pausen drack jag bara kaffe, de andra tuggade i sig en stor läskig, men säkert jättegod muffins till kaffet. Första gången jag kan minnas att jag klarat en sådan sak. Jag hade en Nutrilett Bar i väskan utifall det skulle bli för hårt, de har i detta sammanhang en bra sammansättning, men är nödlösning, har inte behövt ta till den än.
Nu har jag ätit veckans första frukost = 150 g bär (hallon och blåbär) och till det en blandning av 150 g lättkesella och 250 g lätt A-fil(vispar ihop dem).
Nu är jag taggad!

7:e dagens iso-diet

Svårt att hinna med att äta allt. På fm sumpade jag mellanmålet och sen hade jag inte förberett lunchen, så efter vår sedvanliga veckohandling åt jag keso med kesella, ett jättestort päron och lite nötter.
Em-fika blev frusna banan skivor mixade med lättfil.
Middag = rostbiff, potatissallad med vinägrett med fransk senap och kapris i , cooktailtomater, sallad, scharlottenlök som jag kör mjuka i mikron. Sambon fick köpt "kläggig potatissallad.
Thumbnail
I morgon får jag väga mig. Spännande!

Dag 6 första tjuvvägningen

Skriver inte resultatet, men det ser mycket lovande ut.
Lunch idag: Kyckling med potatissallad, tomat och rädisor.

Thumbnail

Till middag blev det stekt fläskfile med haricots verts och äpple
Thumbnail

Dag 5

Lunchen idag var kokt lax med stora vita bönor i krossad tomat.


Thumbnail

Till middag skulle det vara en soppa IGEN!!! med lax, torsk, potatis, morötter och lök, men jag kokade potatis, morötter och lök och stekte fisken med salt och citronpeppar i minimalt med smör och rapsolja. Och serverade lite skivad gurka till. Jag måste jobba på menyn inför nästa vecka. Hade faktiskt väldigt bråttom när jag planerade denna vecka.
Thumbnail

Dag 4

Till lunch idag blev det röd linssoppa med ägg. Både gott och mättande.
Thumbnail

Till middag blev det också soppa, kycklingsoppa med tomat, svamp, majs och purjolök fast jag glömde purjolöken. Gott blev det ändå.
Thumbnail
Flunsan härjar fortfarande, fast jag tror febern har lagt sig, men hosta och snuva och ont i huvet har jag fortfarande.

Dietandet fungerar i alla fall bra och jag ser fram mot vägning på måndag. Tror inte att jag behöver ta till den nya metoden.

På 4 dagar har jag inte ätit en smörgås! Den Västan-ost jag köpte i söndags har jag mer än hälften kvar av. Som mellanmål i em fick jag 1/2 päron, 40 g ost, en bit paprika och några valnötter. Det var fest det.

Testade att inte äta Omeprazol (Losec) i morse, men framåt kvällen var jag tvungen att ta den i alla fall. Skillnad änå mot tidigare då jag kände av reflux redan till lunch fastän jag tagit tablett på morgonen.

Nu ska jag koja och fortsätta på Mari Jungstedt deckare, har laddat med 5 st.

Ny metod för vägning?


Kanske ett sätt att få ner vikten?

Vilken diet ska man välja när man vill gå ner i vikt?

Man kan tycka att det inte spelar någon roll vilken diet man väljer. Man går ner bara man gör av med fler kalorier än man tar in! Alldeles rätt! Någon har sagt att den enda rätta motionen är den som blir av och för dieter gäller att den enda rätta är den man klarar att följa.
Jag har provat allt möjligt och jag är en hejare på att planera, men så kommer suget och så tillåter jag mig något som inte fanns i planerna. Jag noterar  vad jag ätit och till en början ligger det inom ramarna särskilt om jag tillåter mig att använda motionskalorier. Men så plötsligt tappar jag taget, inser att jag inte går ner och så struntar jag i allt. Nu är jag bara på dag 3, men eftersom jag tidigare testat Fredrik Pauluns måltidsplaner (GI) och trivts med dem, tror jag att detta blir bra. Håll tummarna för mig.
Jag inser att jag är kolhydratberoende, men denna diet innehåller inget bröd och inget socker förstås, men en hel del frukt och bär. Den är också glutenfri.
Dags för lunch!  Nudelsoppa med kyckling och purjo, mer gryta än soppa, god och mättande.
Thumbnail

Dagens middag: grönsakssoppa med lax:
Thumbnail
Det blev 2 ggr soppa idag, men det var mycket matiga soppor, så jag är varken sugen eller hungrig.
Skapa en kommentar | |


2009-02-03 Dag 2 på isodiet

Ha-ha! Nu har jag startat ett nytt projekt - Isodiet. Det är Fredrik Paulun och 2 till som skrivit en bok om den. Man äter lite enligt GI och har samma energi-% för protein, fett och kolhydrater. Dessutom är alla recept i boken glutenfria.
I morse glömde jag att ta "Losec" och kom inte ihåg det förrän vid 12-tiden och hade inte haft något problem med reflux.
Jag är ju kakmonster och smörgås-älskare, men varken det ena eller andra finns i den. Jag har inte känt mig sugen, men däremot har jag varit hungrig lagom till att det varit dags för mat.

Dagens middag= ostfylld (Västan 10%) kycklingfile' med ärter och sallad.