2008-09-30 dag 71

Buss till sjukhusets gym i morse kl 8.50 och gjorde ett pass där på 45 min med glada seniorer. 2 kompisar som jag
inspirerat var där. Jag skulle ha gått även om de inte gått, men trevligt att träffa dem. I morse kände jag som vanligt av mitt huvud och hårda pulsslag i halsen, men efter intag av blodtrycksmedicinen lugnade det sig för första gången. Det var 9:e dagen med blodtrycksmedicin.
Men aldrig får man vara riktigt glad - i stället har vänstra knäet djävlats. Jag skulle ha åkt in på stan på em och hämtat beställda Jordanienpengar, men skulle ligga och vila och läsa lite, men somnade, så det blev ingen stadsresa.

Dagens lunch var en pastawok: rödlök fräst i lite olja, broccoli, röd och gul paprika tillsatt och fick bli varmt, men med tuggmotståndet kvar. Severat med pasta och rökt kalkon. Minimjölk till. Lättlagat, vackert och gott.


2008-09-26 dag 67

Tog en promenad ner på VC för att hämta remiss och tänkte sen fara upp till Sjukhuset för att ta proverna, men inte fanns det någon remiss, men i stället fick jag proverna tagna, fast det blir väl fördröjning i analyserandet i stället.
Idag ska vi fira nybilen lite - det blir nog gott em-fika och kex, ost och rödvin i kväll. HUGA!!

2008-09-25 Dag 66

Undrar varför jag ränar dagar och varifrån de räknas - jag minns inte.

Nu har nya vågen kommit och vid första vägningstillfället vägde jag 95,0 dvs exakt som på gamla.

En del har hänt sen sist - har varit på Vårdcentralen hos en stafettläkare som hade väldigt gott om tid och tog ett "bahagligt" blodtryck dvs det gjorde inte fruktansvärt ont, men tyvärr låg även det på 180, så han skrev ut medicin: Enalapril 20 mg trots att diverse prover inte tagits och inte heller EKG. EKG tog de i måndags och det var inga extraslag, vilket jag varit lite rädd för, så det var ju skönt. Fick med mig remiss och for fastande upp på lab och tog prover och idag när jag skulle träna gick jag in och bad att få se svaren och då fattades blodfetter. Ringde VC och efter lite funderande fick jag besked att de skulle tas, men att jag fick ringa VC:s lab mellan 16 och 16.30 och beställa tid (klockan hade då hunnit bli 16.40). Jag skulle alltså kunna beställa tid i morgon och sen vet man ju aldrig när de skulle kunna ha tid med mig, så jag bad att få remissen och fixa det på lab, så i morgon bitti tar jag mig till VC till kl 8 och sen bussen upp på sjukhuset.
Alla prover som tagits var bra, även fasteglukos, så jag har hittills aldrig legat i riskzonen. Sen får vi se hur det är med Kolesterolet????
Har lagt om kosten nu. Äter 1/2 apelsin och 1/2 banan varje morgon + en påse X-mat. Sen är det mening att det ska vara en frukt som mellanmål både för och em, men det har jag inte riktigt hunnit med. En gång per dag äter vi soppa. När det blir beror på vad vi gör, för det målet åtminstone äter vi tillsammans. Jag har börjat köpa minimjölk, som jag har i kaffet och dricker kanske ett glas per dag. Har inte riktigt fått struktur på alt, men det kommer.


2008-09-15 dag 56

Vågen larmade Lo, så jag grep mig an verket att byta batteri och innan jag fått bort det gamla hade en liten tråd gått av och så var den vågens saga all.
Den var ganska gammal, men bra och pålitlig. Köper man en ny, så hamnar men alltid på en ny nivå och inte lär den då visa lägre vikt utan det blir väl något hekto högre.
Idag har det varit fullt upp: 7.50 buss in mot stan, prmenad 12 minuter till sporthallen. 60 min hård vattenträning, lite avslappning och 15 min promenad in mot stan, lunch med en kompis på ställe med fräsch salladsbuffe´. 13-16 föreläsning om Jordanien av vår guide.
Nedrans vågelände!. Om jag åtminstone hade fått ett slutvärde!!!!!

2008-09-14 dag 56

Thumbnail

Grön ärtsoppa med rökt hamburgerkött - en av de absoluta favoriterna.

I morgon är det vägning. Det ska bli väldigt spännande, för jag tycker att jag ätit mycket, men det har varit mycket grönsaker som rårivna morötter med krossad ananas och råriven kålrot och en lite kikärter också.

2008-09-12 dag 54


Lunch: linssallad med hamburgerkött.



Middag: Squashsoppa med gröna ärter.

2008-09-11 dag 53

I senaste IKEA-katalogen fanns 2 gratiskuponger för frukost, så efter att vi rensat takrännan på Carporten (jag satte på och stängde vattnet och sambon klättrade - han hade fö rensat rännan från diverse "urk" tidigare. En grej såg uppifrån vardagsrummet ut som en död mus, men var en grankotte) for vi till IKEA och jag "bjöd" på frukost = kaffe/te, 2 små "rosenbröd, en portion margatin, 1 ostskiva, 2 skivor salami och en rejäl skiva skinka. Sambon hade grundat lite hemma, men för mig var det fullt tillräckligt. Normalpris är 10:- vilket ju är jättebilligt, det kostar normalt en kopp kaffe där (på stan får man betala 20:- minst. Man kunde komplettera med äggröröa för 5:-, köttbullar för 2:-/st, juice, youghurt, extra bröd och smör.
Till lunch blev det squashsoppa med gröna ärter och grönsaker till samt surdegsbröd med mjukost.
Mellanmål: 1 päron. Middag: ugnsstekt vv-grillkorv med senap och ost, grönsaker och bulgur.
På em for jag till stan för klippning.
Hittills har det inte blivit någon motion, men det får nog bli en cykeltur nu efter maten.

2008-09-10 dag 52

Vattenträning är ljuvligt! Gick från stan och till sporthallen och tillbaka efteråt trots att jag fick erbjudande om skjuts.
Mina knän "gnölar" så jag kan inte träna utan att ta tabeltter. Nu ks ajag ta det lugn på em och även i morgon. På fredag tänker jag åka på gymmet. Kan vara så att den träningen fattas. Jag vet ju att jag måste gå, cykla, vattenträna och träna på gymmet för att knäna ska fungera helt bra.

2009-09-09 dag 51

52 min stavgång på fm. Tll lunch: böngrytan från igår som inte är så fotogenique, men mättande och ganska god.
Buss in på stan och föredrag om Ryssland av en fd ambassadör - Det var senioruniversitetet som anordnade det och före föredraget var det kaffe och jättegod morotskaka. Snabba ryck hem och fixade middagen = äppelkassler med potatis och grönsaker.
Thumbnail
Om en timme ska jag åka in till stan igen för att gå på informationsmöte hos teaterföreningen. Förmodligen blir det fika där också.
Jag har inte vägt mig på hela dagen, har bestämt mig för att försöka låta bli, 1 gång per vecka räcker.
Jag är verkligen motiverad nu.
Har fått läkartid 22/9 för mitt blodtryck och hoppas kunna visa att det var högt pga att jag slarvat med maten. Har ätit VLCD delvis och kompletterat med "tjafs" och delvis vanlig mat, men grönsaksfattigt och fruktfattigt. Nu frossar jag i grönsaker och äter en del frukt.

2008-09-08 dag 50

5 kg på 7 veckor, trots diverse hinder som patienthotellvistelse och pastauppladdning inför tjejmilen. Nu satsar jag på 5 kg till på 7 veckor. Det blir precis lagom till Jordanienresan.
Idag åt jag " gyllene saffransbönor" till lunch de var hyfsat goda, men tror inte att de skulla ha gjort sig på bild. Middagen bestod av Kyckling och Uncle Bens Sweet and Sour-sås (Hawaian) med lite cous-cous och så grönsaker förstås.
Mellan 9 och 10 var jag på höstens första våtvästträning - underbart, fast rätt jobbigt. Efter lunch åkte vi till kyl/frys/spis affären, för det var helt klart att frysen inte mådde bra, den höll bara tempen när den stog på max och infrysning.
Vi överraskade oss med en ny mikro också, den gamla var 13 år och har gjort sitt. kl 16.30 kom frysen hem och det tog inte många minuter så var vi av med både gammal mikro och gammal frys. Nya frysen har energiklass A (mindre plats för mat pga tjockare väggar bl a) och självavfrostning. 
I morgon bitti ska jag ut och gå - riktigt längtar, har inte gått ordentligt sen i onsdags, har däremot cyklat  en del.
Dags att krypa till kojs! God natt!

2008-09-07 dag 49

Raketstart idag på morgonen med frysavfrostning kl 7.30, var det tänkt, men klockan hann bli 8 innan vi satte igång. Det var bara 4 grader, så det var rätt perfekt.
Följer nu mina matintag på Aftonbladets viktklubb, men i morgon när det är vägning ska jag ändra målsättning, den förra sprack ju av tidigare angivna orsaker.
Solen skiner och det blir nog en jättefin dag, ska försöka att lura ut sambon på en höstpromenad. Vill han inte så går jag väl själv.
 
Dagens luch: rotfruktssoppa med saffan och röda kidneybönor Till det två hembakta surdegssmörgåsar en med mager mjukost på och en med hummus och så ett rejält fat med sallad, tomat, gurka och rårivna morötter till.


Middagen= saffransfisk med spenat, potatis och grönsaker.
Mina portioner är inte små, jämför tallriken och besticken.

Det blev ingen promenad, men en cykeltur. Vi fick problem med frysen 16 år gammal. Vi fick för oss att frosta av den i morse och sen gjorde den många knackande lud. Efter att ha varit avstängd en stund gick den igång, men temperaturen var kritisk länge och i morgon blir det nog en utflykt till vår "hovleverantör" av kylar, frysar och dylikt.

I morgon är det måndag och "officiell " vägning på Viktklubb på Aftonbladet. Ska göra en ny plan för viktnedgången. Jag har nu 7 veckor på mig fram till Jordanienresan och på den tiden borde jag kunna gå ner till 90 kg tycker jag, det blir min målsättning i alla fall.

2008-09-05 dag 47

95,0 kg i morse. Håller på att planera maten framöver. Vi ska äta soppa till lunch mest varje dag och sen blir det varierande middagar. Jag behåller Xtravaganza-påsar till frukost - måste ju göra av med dem. I morgon ska vi hanla - improviserar idag.



Dagens lunch bestående av inlagd sill, hårdkokt ägg, potatis och grönsaker.


Dagens middag besående av Viktväktarnas grillkorv (3%) delad på längden och gratinerad med senap och ost. Röd quinoa och grönsaker till.

2008-09-04 dag 46

I natt har jag försökt att registrera pulsen med pulsmätaren och den ligger ofta lågt , ner mot 48, men var uppe på 128 som högst, Jag har varit vaken massor av gånger och ett par gånger upplevt att hjärtat liksom rusat iväg.
NU SLUTAR JAG MED FÖRSÖKEN ATT ÄTA X-MAT PÅ HELFART!
Jag ska använda påsarna till frukost och kanske mellanmål och äta riktig mat med massor av frukt och grönsaker däremellan.
Vägde 96,0 idag - det blev lite kakätning efter höstflåset igår.

2008-09-03 dag 45

Började bra med  1/2 X till frukost, mellanmål och lunch, men efter Höstflåset blev det lite fika och efter hamkomsten 2 smörgåsar och skivad banan med mjölk och musli.
Nya tag i morgon! Om det är uppehåll ska jag premiärcykla nya cykelbanan.

2008-09-02 dag 44

Nähä det var inte så spännande att väga sig 96,4 visade vågen den rackarn. Men inget att gråta för bara att kämpa på. Det som mer bekymrar mig är att blodtrycket ligger på 180/100 och att pulsen var hög och ytlig och att hon ev kände extraslag.
Idag har jag i alla fall tagit
1/2 påse till frukost
1/2 påse till mellanmål
1/2 påse till lunch
1 bar till mellanmål

2008-09-01 dag 43

Dagen efter Tjejmilen!
Wow årets tid blev 1 timme och 43 minuter. Harriet och jag hade bestämt att vi skulle gå med stavar, men hon glömde sina och strax före start kom hom på att hon kunde ju starta när hon ville då och gick iväg i 7:e eller 8:e grupp och jag väntade till 9:e.
Jag gick första km-n på 9 min,, sen höll jag 10-11minuterskilometrar hela vägen. Efter 6 km gick jag om H.
Har kollat lite på gamla uppgifter om tider och troddae jag hade fler:
2008-103 min
2007-110 min
2006-107 min
..........
............
1998: 117
1997 126
1996
1995: 101
1994-?
1993-113
1992-115 min
1991-123
1990-110
1989-?

Årets tid är alltså en av de bästa!!!!

I morgon börjar jag en ny kur med X och N, men på en ska jag ut och äta middag med Ulla  och hennes kompis Astrid och sen gå stadsvandring.
Spännande att väga sig i morgon.