Torsdagen avverkad

Sitter här och filosoferar

to, 30 jul 2009, 08:17

Funderar på hur jag ska göra. Stavgå eller cykla. Nej det blir någ stavgång, känns inte kul att trycka på en cykelhjälm på tjusiga håret än. Tar en kopp kaffe och 2 st halva frukter och drar iväg, men inte så långt som igår, man måste ransonera sig lite. Solen skiner! Härligt! Har tjuvvägt mig och det pekar åt rätt håll.


Stavgång och lunch avklarad

to, 30 jul 2009, 12:28

Satt och "drömde" för länge, men kom ut på min 5 km:s runda och när jag kom hem var det dags för lunch, så jag missade frukosten idag. Det "firar" jag med att göra en rabarberpaj innehållande Dinkelmjöl, havregryn och vanligt vetemjöl, så känns det lite nyttigare.
Lunchen var en repris från i förrgår (tror jag) Kalvsylta, potatis, rödbetor, rårivna morötter, isbergssallad, gurka och tomat. Solen skiner fortfarande och jag hoppas den fortsätter till jag har varit och köpt Vaniljvisp till pajen. Då blir det fika på altanen!


Middagen avklarad

to, 30 jul 2009, 18:41

Vi hade en skön stund på altanen i solen, men nu ser det ut att dra ihop sig!
Middagen bestog av stekt laxfile´bara kryddad med citronpeppar och salt, en liten potatis, wokgrönsaker från igår, gröna ärter och rårivna morötter.


Torsdagssammanställning

to, 30 jul 2009, 20:40

Blev inte den mest idealiska dagen, men allt inräknat i alla fall.
1552 kcal käkade, 321 MK, 21 protein%, 39 fett% och 40 kohydrat%.
Godnatt mina vänner.
Avslutar dagen med en kopp Roibuste.


Åsså gick onsdagen 29/7

Onsdag

on, 29 jul 2009, 16:13

"Tjuvvägde" mig i morse och -nej jag törs inte köra 1600 kcal/dag i alla fall inte utan motion utan återgår till VK:s kaloriantal, men med lov att äta lite MK ibland i alla fall.
Startade morgonen kl 7 med 1/2 banan och 1/2 apelsin och en liten kopp kaffe och en stavgångspromenad på 7,4 km på 87 min inkl vattendrickarstopp och 84 min effektiv gångtid. Blev en hastighet på 5,3 km/timme. Inte så dumt med en vilodag kanske.
Sen hem för frukost = Xtravagansa-påse och dusch.
Nutrilett Bar =lunch) på bussen in till stan och där blev jag friserad i 2 timmar och känner mig riktigt nöjd, det är knappt sambon känner igen mig.


Solen sken när jag kom hem, så det blev kaffe på altanen + Nutrilett Bar igen. Jag tar igen ökat kaloriintag 2 dagar med hjälp av Nutrilett idag. From middagen blir det riktig mat igen.


Middag klar

on, 29 jul 2009, 17:15

Idag blev det repris på gårdagens middag = köttfärsbiff, wokgrönsaker och färska grönsaker.
Sambon har varit hos fotvården idag (han fick presentkort på födelsedagen) och det verkar som om han ska gå med på en liten prommis om en stund.


Det blev en kvällspromenad

on, 29 jul 2009, 22:19

Det blev en kvällspromenad med sambon, utan stavar för en gångs skull. Problemet att gå utan stavar är att jag har svårt att hålla ryggen rak, så har det varit så länge jag minns.
Efter promenaden blev det "vrålfika" 1 päron, 1/2 avokado, 40 g 10%-ig Västan och 2 Wasa Havre med Bregott. Oj, oj oj vad gott.
Dagens summering landade på 1478 kcal intag, 662 ut, 28%protein, 37% fett och 35% kolhydrater.


Tisdag 28/7

Tisdag fm

ti, 28 jul 2009, 11:00

Har varit jättelat på morgonen. Har bestämt mig för att ta en vilodag (försöka i alla fall), men det är som ett gift, jag vill ut och stavgå! Kanske unnar jag mig en cykeltur på em.
Vanliga starten i morse: blandgrynsgröt med ett helt päron och lättmjölk, 1 hårdkokt ägg med kaviar. Mellanmål =1/2 apelsin och 1/2 banan.
Jag har försökt ringa frisören vid lite olika tider och alldeles nyss svarade han och jag får komma i morgon kl 12. Hade börjat misströsta och börjat leta på nätet, men det finns ju hur många som helst!
Snart är det dags för lunch - det blir en gammal favorit, som jag nästan glömt bort: kalvsylta, potatis (liten), inlagda rödbetor och rårivna morötter och kanske lite isbergssallad för kompositionens skull.
Det är både kul och nyttigt att tänka fotografering när man sätter samman maten.


Lunchen avklarad

ti, 28 jul 2009, 12:01

Oj vad gott det var!


Efter middagen

ti, 28 jul 2009, 18:47

.
Em-fika blev keso och ananas och en Nutrilett Bar. Jag har varit lat hela dagen , det blev ingen cykeltur.
Middag= köttfärsbiff, wokgrönsaker, sallad, gurka och tomat.
I kväll blir det keso, äpple, kanel och några nötter. Länge sedan jag ungsstekte äpple, det kanske man skulle göra. Få se hur det är med orken.
Totalt idag kommer jag att ha ätit 1633 kcal, 30%protein, 35%fett och 35%kolhydrat. Vi får se vartåt detta barkar, känns lite läskigt, kanske måste dra ner, men jag väntar till på torsdag då jag tänkte "tjyvväga" mig.


Måndag 27/7

Jippiiiii!!!! -1,2 denna vecka!

må, 27 jul 2009, 07:42

Nu fick jag verkligen belöning för slitet, fast egentligen känns det inte slitigt just nu. Bullbaket klarade jag med lite trolleri och sen bakdagen har jag inte rört den och inte heller sambons långpannerutor trots att han mumsat friskt på båda.
Jag känner egentligen inte att jag avstår något. Jag äter ju massor av godsaker och promenaderna ger mig endorfinkickar, trots att mitt tempo inte är så högt, snarare lågt. 5,3 km/timme i förrgår och 5,1 igår. Ändå rinner svetten bakom öronen, fast det är ju hög luftfuktighet.
Min medelpuls ligger på 63-72 % av maxpulsen beroende på om jag anser att jag är aktiv eller inaktiv och topp-pulsen under mina 2 senaste stavgångar ligger på 75-87 %. Jag är ju så till åren att den beräknade maxpulsen ligger ganska lågt (156 om jag anser mig vara inaktiv och 178 om jag skulle anses vara aktiv).
Jag är inte utmattad när jag kommer hem, mina knän är trötta, men "pumpen" återhämtar sig ganska snart.
Ja, ja jag kämpar och det ger utdelning på vågen, just nu är det huvudsaken, men skulle vara skoj att kunna öka tempot på tjejmilen lite.
Himlen är grå, men det ska väl inte hindra mig!
Åtmonstone inte från att äta en underbar frukost. Tror att jag får hallon till gröten idag.


Efter lunch

må, 27 jul 2009, 13:08


Thumbnail

82 min stavgång, med ryggsäck (liten) innehållande vatten , regnjacka och CD-spelare. Här hemma hade det regnat, men 5 droppar högst fick jag som gick i en cirkel lite västerut. Det lönar sig att vara garderad!
Lunchen är aväten = äggröra på 2 ägg, lite smöt och lite mjölk, inlagd sill och rårivna morötter.
Har bestämt mig för att tillåta upp till 1600 kcal per dag, vilket är vad iso-dieten säger, för att inte ligga för lågt. I alla fall så länge jag lyckas motionera så här bra.
Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig och läsa en stund och invänta em-fikat.


Min frisse svarar inte!

må, 27 jul 2009, 18:32


Jag försöker att ringa min frisör, men han svarar inte, han skulle inte ha semester. Jag hade tänkt fräsch till mig med färg + slingor och klippning, just nu går det inte att göra något åt håret, det bara blir platt.
Måste nog fara in till stan och kolla.
em-fika blev Keso och krossad ananas och några nötter (det blir standardfika på em denna vecka).
Thumbnail
Middag var Taigryta med kyckling och ris (recept från isodieten) jättegott med kokosmjölk och färsk ingefära.
Plötsligt skiner det upp ute och oj vad jag blir sugen på en cykeltur, fast jag har lovat mina knän att få vila - ja vi får se hur det blir!


Avslutning

må, 27 jul 2009, 20:58

I kväll blev det 40 g 10%-ig Västan, ett saftigt och gott päron, 3 hasselnötter och 3 valnötter.
Totala intaget hamnade på 1642 kcal, 28Protein%, 31 Fett%, 41 kolhydrat% och så har jag gjort av med 454 MK.
Provar att hålla intaget på denna nivå ett tag, är livrädd för att bli förkyld igen, har ju klarat mig bra länge nu och nu hägrar tjejmilen snart men jag förstår inte hur jag ska komma upp i fjolårets fart = 5,8 km/timme i snitt? 2007 gick jag med 5,6 km/timme och 2006 med 5,4 km/timme. Idag på en 6,9 km lång runda kom jag upp i 5,1 km/timme och max i sommar var 13/7 då jag nådde halsbrytande 5,5 km/timme på 4,8 km.
Det är klart att jag ger väl inte riktigt järnet när jag är ute och stavgår här hemma, men jag slö-går inte heller.
Att tjejmilen är längre spelar ingen större roll, 2006 noterade jag alla km-tider och jag höll en ganska konstant hastighet i mitten av loppet höll jag 5,6 km/timme ett par km.
Ja-ja huvudsaken är att jag kommer runt för 21:a gången i rad.


Lördag 25/7

Lördag och faktiskt strimmor av blå himmel

lö, 25 jul 2009, 09:18

Tjuvvägde mig, det är -0,9 kg sen i måndags. Idag ska jag baka bullar, kanelbullar och jag har lagt in receptet i VK blev 125 kcal/bulle. Det lät "dyrt" så jag provade att byta ut 2/3 av smöret i degen mot kesella, då "kostar en bulle 114 kcal och då tycker jag inte att det är värt det. Jag kör med smör hela vägen. Har faktiskt lärt mig hantera kanelbullar, kan ha dem i frysen och kan se sambon äta av den och tom ta fram åt honom från frysen utan att ta fram åt mig! Idag kommer jag att äta 2 buller, en alldeles nybakad och en till em-fikat, så jag startar dagen med 1/2 påse Xtravaganza choklad (har kvar lite såna påsar sen jag var med där). Nu till baket för att sen hinna ut innan det börjar att regna.


Bullar på jäsning

lö, 25 jul 2009, 11:06

Jag tänker äta 2 bullar inte buller, fast det kanske blir buller i magen. Fortfarande uppehåll, solglimtar av och till och 19 grader. Vekar frukatnsvärt fuktigt. Ska göra mig klar så att jag kan gå direkt när bullarna är gräddade.
Taänk att komma hem sen, ta en kopp kaffe och en nygräddad bulle. WOW!!!


Efter stavgången...........

lö, 25 jul 2009, 13:53

Hade mätt upp en sträcka på kartan, skulle vara 6,5 km, men enligt stegräknaren var det bara 5 km, men det var i alla fall skönt med en ny runda. En del gick i skogen och det är ju alltid skönt.
Tyckte att jag tog i ordentligt och sköt ifrån både med armar och baksida ben och i och för sig fick jag upp pulsen lite och medelhastigheten var bland mina bättre, men 325 MK?! Dessväree är pulsklockan och stegräknare för ovanlighets skull överens. Nu blir det kaffe och bulle på altanen, solen tittar fortfarande fram då och då.


Sträckan ommätt

lö, 25 jul 2009, 15:47

Jag satte fast kartan på korkskiva och med hjälp av knappnålar och björntråd mätte jag om sträckan och vad blev den då??? Jo 5 km, så nu stämmer allt.



Middan klar, det lider mot kväll

lö, 25 jul 2009, 19:31

Idag blev det ett recept som i Iso-dieten kallas kycklingsoppa, men jag har gjort om det lite, bla steker jag svamp, purjolök och kyckling och låter dem sen puttra med krossade tomater och majs låter bli att hälla på vatten, så blir det gryta i stället för soppa. Kryddar med färsk ingefära, lite sweet chili sås och örtsalt och peppar. Sambon äter ris till. I kväll festar jag på äpple med keso, mandel och kanel.
Idag har jag ätit 1139 kcal av 1345, 26Protein%, 33fett% och 41 kolhydrat% (bullarna sätter sina spår! Har gjort av med 323 MK. Rätt nöjd om jag får säga det själv trots bullar. Få se vad vågen säger på måndag.


Fredag 24/7

Fredag- ha-ha-va kul!

fr, 24 jul 2009, 08:31

Det har visst regnat hela natten och är totalgrått på himlen och regnar nu också. Har "käkat" min Nutrilettdrink och en kopp kaffe och känner mig riktigt mätt och nöjd. Sitter och planerar hur jag ska vara klädd NÄR jag går på promenad. Observera NÄR inte OM!!!
Jag har ett regnställ (jacka och byxa som andas lite) och en favoritjacka (kostade 800:- och då var det halva priset) som andas lite mer. Det blir nog byxorna och favvo-jackan. mörkblå byxor och klarblå jacka . Och så tar jag min gula keps för att hålla kapuschongen på plats och glasögonen fria från regn. På fötterna får det bli rejäla skinnskor, de håller emot bättre än joggingdojor.
Nu kom sambon hem från sin träning, han tog bilen idag, men på vägen in till stan öste det ner så han knappt såg något.
Nu tappade jag lite fokus, det öser ner. Måste invänta en liten paus.........


Nämen vet jag vad - skärpning!!!!!

fr, 24 jul 2009, 11:42

Inte har jag kommit iväg än! Nu ser det faktiskt lite ljusare ut och har inte regnat på 1 timme. Kanske vågar mig på att ta regnjackan i lilla ryggsäckan och vanliga vindbyxor.
Kollade termometern och det är faktiskt 19 grader, så jag tar nog T-shirt och knäbyxor och keps och regnjackan i ryggsäcken. Nu går jag!


Nämen nu var jag duktig, superduktig

fr, 24 jul 2009, 14:37

Gick titalt 91 min. Stannade till i Birsta City där jag köpte lite inspelningsbara CD-skivor och var på toa. Gick sen vidare hemåt och träffade på sambon i bil, men tackade nej till skjuts. Regnet kom och gick, så det var lite regnjacka av och på och fuktigt så in i norden. Nu blir det en kopp kaffe och en Nutrilett Bar.


Middag = belöning

fr, 24 jul 2009, 17:06

Idag har jag gjort rätt för belöning. Har ätit enligt modifierade planer och motionerat mer än planerat, men belöningen blir den planerade fredagsmiddagen = räkor, 1/2 avokado, sallad gurka och tomat och 1/2 glas vitt vin utspätt med mineralvatten. I kväll får det bli keso, krossad ananas och några nötter, det blir som en bakelse. Ananasen är förstås i si egen juice.


Torsdag 23/7


Uppe med tuppen

6.45 for jag till Sporthallen för att simma. Egentligen inte klokt eftersom jag är ledig hela dagarna, men idag slulle sambon ta bilen till sin styrketräning och då hängde jag på. Har lärt mig att jag är mest ståndaktig på mornarna. Hinner det gå en del av dagen, då kan jag hinna ändra mig och så blir det inget.
Före simningen avverkades gröt med frysta hallon och mjölk och det hårdkokta ägget med kaviar. I bastun åt jag en apelsin och nu finns inget planerat förrän lunch och jag är så sugen. Men det ska gå, jag är ju inte hungrig.


Nästan vilodag
Har bara slappat sen jag kom från badet. Ute småregnade det och efter lunch (linssoppa som igår) lade jag mig för att läsa, men hoppsan somnade, vaknade av ett hiskeligt ljud = min snarkning då jag somnat på rygg. Vaknade vid 2-tiden och kände dof av nybakat!
Sambon hade dragit igång bakning av surdegsbröd i långpanna efter att ha gruvat sig ett par dagar. Kunde inte motstå en macka till kaffet!
Middan blev ett eget recept på chili con carne (enligt iso-dieten nästan).
Recept för 4 portioner: Man kokar upp 500 g passerade tomater, rör ned knappt 500 g 10%-ig nötfärs (förpackningarna brukar ligga på 475-480 g), lite i taget, så att det hinner koka upp mellan varven. Låt puttra 10 min. Knaperstek under tiden 2 paket bacon (så mycket fett som möjligt ska ha smälts ur, låt rinna av på hushållspapper ordentligt). Rör ner en burk svarta bönor (avsköljda) =240 g och sist bacon. Krydda med tex kryddpeppar och lite socker eller honung (en del tomater är så himla sura).
Servera med färska grönsaker och ev bröd (men då rubbas iso-dieten).
Jag åt en bit surdegsbröd med mjukost till maten idag, så nu ligger jag nog risigt till.
Thumbnail

ÄSCH!
Modig som jag är så la jag in alla synder i dagboken samtidigt som jag sörplar i mig en kopp Roibuste med vaniljsmak - urgott.
Ingen uppbygglig syn dagens summering, när jag dragit bort den lilla motion jag gjort (simning och en liten promenad till bussen) återstår 1556 uppätna av 1345 planerade. Ja, ja ingen katastrof - det blir fler dagar. Hade ju en straffrunda förra veckan också och det gick ju bra, så nu satsar jag på Nutrilett choklad i påse till frukost och lunch i morgon och frukt till mellanmål fm och em och kväll. Godnatt!

Onsdag 23/7

Såg väldigt grått ut i morse och allt kändes segt, men hoppsan plötsligt skiner solen från nästan klarblå himmel och sambon föreslår en cykeltur. Så det nappar jag på. Ajjö på en stund.
Frukosten är avklarad, standard förstås.
Det blev en 77 min lång cykeltur på 11,84 km. Ovanligt långt för sambon, men härligt. Det är roligt att ha sällskap ibland.
Lunchen = röd linssoppa med ägg är avklarad. Gjorde stor sats förra veckan så den fanns i frysen och räcker även i morgon.
Solen tittar fram då och då, men lufttemperaturen är inte mer än 17 grader. Funderar på att cykla till IKEA, det är nog 1 år sedan jag var där. Inte för att jag ska köpa något, men kan vara kul att titta lite.
Cyklade till IKEA och har därmed mer än 500 MK idag. Köpte vara några småförpackningar lingo- och fläder-dryck och spanade på arbetslampor. Behöver en vid datorn och en vid symaskinen.
Missade em-mellanmålet pga cykelturen, så i kväll ligger jag väldigt bra till. Middag var idag köttfärsbiffar med haricots verts, sallad, gurka, tomat och paprika (en av alla mina favoriter, äter nog nästan bara favoritmat).
Thumbnail



Kvällsmat: 1/2 päron, paprika, 40 g lagrad10%-ig Västan och några nötter och mandlar jättegott!
Avslutar lite under tillåtet: 1207/1345 kcal. 623 MK, 32%protein, 36%fett och 32% kolhydrater.

Har alltså inte ätit upp mina MK idag och har samlat in mer än 500 MK.
Nöjd med dagen får jag lov att säga.
Thumbnail


Tisdag

God morgon och lite sol!
Har ätit gröt, päron och mjölk och gör mig nu klar för att sticka till Sporthallen och simma samt jumpa lite på egen hand. Av mina badkamrater är enbortrest, en arbetar och den tredje verkar inte ha tid eller lust, så eftersom jag bestämt mig innan jag frågade så far jag ändå. För att slippa sitta så länge på buss och för att få röra lite på fläsket går jag c:a 10 minuter till en annan busslinje. Är jag inte fiffig?
Packar nog ner regnjackan för det ser inte så pålitligt.
Nu ska jag ta ett äggmed kaviar innan jag drar.
Solen gick i moln rätt snabbt, men det regnar inte!
Har gått 42 minuter, bara som transport mellan hemma, bussen och Sporthallen. Simmade c:a 1/2 timme, åt en apelsin i bastun (där är de godast) och tog en Nutrilett Bar på bussen. Väl hemma möttes jag av sambon, som satt och åt smörgås. Jag kunde inte behärska mig - det blev en Wasa Havre med becel och Västan 10 %. Jättedumt, jag var inte hungrig, men kaffesugen eftersom jag inte druckit något idag. Nu vet lag inte riktigt hur jag ska få ihop resten av dagen utan att måsta ta till motionskalorierna. Börjar med att skjuta lunchen framöver, så kanske jag kan hoppa över em-mellanmål eller minska ner det. Det löser sig!
Lunchen blev: Makrill i tomatsås, kokt broccoli, råriven morot och keso. Tyvätt välte jag makrill över keson, så det blev inget bra fotomotiv.
Nu ska vi iväg och lämna symaskinen. Det är säkert något jättelätt eftersom den matar bakåt, men inte framåt.
Nu försöker solen titta fram igen

På em for vi in till stan med symaskinen. Det kommer att kosta mig 995:- att få problemet fixat och maskinen ordentligt genomgången och priset innefattar "nygaranti". Det lät väldigt bra, men vad tusan betyder det egentligen? Det var ett extrapris just denna vecka. Man går då på allt, men jag orkar inte tjafsa och kolla runt, blir maskinen bra så är det OK. Jag har inte precis skött om den.
Em-fika blev bara en kopp kardemummakaffe och det var jag väldigt belåten med. Sambon föreslog (väldigt ovanligt) att vi skulle gå och fika på stan, men accepterade att jag inte vill och fick då 2 hembakta kanelbullar i stället - tror han var rätt nöjd.
Till middag har jag ätit massor av räkor, 2 ägg, sallad, tomat och gurka.
Thumbnail
Till middagen hör en frukt också, men den sparar jag till i kväll + att jag har 84 kcal att vräka i mig. Hade tänkt cykla lite efter middagen , men himlen öppnade sig och någon måtta på hurtigheten får det vara.


Sambon åt en av sina favoriter: pizzagratinerad korv till middag, han gillar inte räkor och kämpar för att hålla vikten uppe, tänk så olika det kan vara.


Måndag 20/7

Rapport från förra veckan, Whitch Walkings utmaning:

1/ samla minst 500 MK en dag under veckan klarade jag måndag, (torsdag-se 3), fredag och lördag.
2/ Inte äta upp sina MK: måndag, onsdag och söndag lyckades det. Tisdag åt jag 241 av 403 och torsdag 196 av 506. Fredag och lördag tappade jag kontrollen.
3/Minst 2 lågintensiva träningspass som varar minst 90 min: torsdag = 92 min stavgång.
4/ Att planera in EN vilodag. Planerade att ta onsdagen , då vi var på bussutflykt, men kunde inte hålla mig så det blev visst en lite cykeltur på kvällen.
Vad säger man om det? Inte så himla tokigt, om jag får säga det själv.


jippiiii -1 kg!


Härligt!
Det är fantastiskt vad man känner sig motiverad när det går bra på vågen.
Tänker anta Witch Walkings utmaning från förra veckan denna vecka också. Det kändes bra att ha listan på kylskåpsdörren tillsammans med matsedeln.
Nu järnspikar känner jag mig laddad!

Om det inte vore för att symaskinseländet har ballat ur, vore allt frid och fröjd. Den plötsligt bara vägrade att mata tyget. När jag öppnade där undertrådsspolen sitter och tog bort diverse grejor hittade jag mycket damm (filtat skulle man kunna säga) och tog bort det, men jag får inte eländet att fungera i alla fall. Det knepiga är att den matar bakåt när jag ställer den i backläge. Jag som har en dockbeställning.
Vädret är idag typiskt "vara-inne-och sy-på-en docka, men det går ju inte pga symaskinen. Vart tog nu min positiva inställning vägen??? Jag pillrar lite till och sen får jag väl leta upp en symaskinsreparatör. Nu till den underbara frukosten, gröt med hackat päron och lättmjölk och hårdkokt ägg med kaviar.


Tanken när jag vaknade idag var att jag skulle ut och stavgå ganska omedelbart, men jag segar på , kollar ut genom fönstret där det är jättegrått. Jag sitter nog och väntar på att det ska börja regna och att jag då ska slippa gå ut. Fy på mig! Nu packar jag tunna regnjackan i lilla ryggsäcken med vattenflaska och CD-spelare. Hejdå!

Ja jädrar i min lilla låda kl 11.30


Nu blev jag impad av mig!
Efter gröt med päron och mjölk, packade jag som planerat och de första 20 minuterna var det uppehåll, sen duggade det lätt en kvart, men sen kom regnet. Tack snälla den (har glömt vem) som tipsade mig om att ha keps i regn, dels för att skydda glasögonen (ser dåligt i vanliga fall och ännu sämre med regn på rutorna) och dels för att regnjackskapuschongen ska hållas på plats.
Jag har ingen bra skogsrunda, men gick asfalt c:a 15 min till skogen, sen tog jag en och samma avstickare in i skogen 3 ggr och nästa avstickare en gång och sen en liten runda asfalt och så var jag hemma med dyngsur keps, genomblöta skor och knäbyxor, men leende! Tiden? 98 minuter ! Då har jag fixat utmaning nr 3 för denna vecka.
Jag hade sparat frukostägget, så det har jag mumsat på nu + 1/2 banan och 1/2 apelsin, det var en fest det!
Nu måste jag ha drabbats av endorfinchock, ser allt i ljusblått. Om det inte ver för symaskinseländet!



kl 14 .Dagsprogrammet blev förskjutet idag. Efter stavgången satt jag länge löste korsord mm  men  nu har jag ätit min lunch som bestog av hemlagad Nudelsoppa med kyckling och svamp (fryst rest från förra veckan). Egentligen är det ju dags för mellanmål nu, men jag nöjer mig med en slät kopp kardemummakaffe.



Middag: Ni skulle sett tallriken! Skivad gurka, tomater i klyftor, röd paprika i bitar och isbergssallad och så hemlagad Broccoligratäng (en av våra favoriter) och en köpt Farmarbiff. Hittade inte kameran just då, så därför får ni föreställa er tallriken.
Jag har ätit för lite idag och måste hitta på något mer.
Det blev en Nutrilett Bar till kaffet och 50 g hallon+50 g jordgubbar och 1 dL vaniljvisp och då gick kaloriberäkningen ihop utan att röra motionskalorierna.


Torsdag och sambons födelsedag


Födelsedagsbarnet, sambon for iväg och tränade kl 7 och jag fixade lite paket under tiden samt inmundigade min standardgrötfrukost med ägg. På hemväden köpte han 2 princessbakelser. Jag gjorde en egen bakelse av en nektarin i bitar, 65 g keso och en Kiwi och så skulle det ha varit några nötter på toppen men det kom jag på först nu. Gick jättebra att se och HÖRA honom äte prinsessbakelse som är hans stora favorit.


Han fick presentkort på fotvård, några Triss-lotter och en Ank-lott till Ankracet i Selångersån 7 augusti, en kylskåpsmagnet med motiv "flicka med pärlörhänge" och en bunt pappersnäsdukar med Mona-Lisa på.

Lunch idag blev röd linssoppa med tomat och ägg.
Hade fått en utmaning att en dag denna vecka att bl a träna lågintensivt minst 90 minuter Jag stavgick 92 minuter med en medelpuls på 95 (motsvarar mellan 53 och 61 % av maxpulsen beroende på  om jag anser mig vara aktiv eller inaktiv).
Runt ikring dundrade det och blixtrade det, men jag drabbades inte av en enda regndroppe.  Men en stund efter det att jag kommit in brakade det loss här också.
Som mellanmål på em fick jag 1/2 äpple, 40 g 10%-ig Västan och 5 hasselnötter .
Middag blev kycklingfile´ fylld med ost och rökt skinka. Till det åt vi båda sallad, gurka och tomat. Jag fick gröna ärter och sambon valde ris - alla lyckliga.


Nu ser vi fram emot "bakelserepris" från i morse till kvällskaffet.

Dagens resultat: 1541 kcal, 506 MK, 31 protein%, 33 Fett%, 36 kolhydrat%.


Onsdag 15 juli

Gröt med hallon och lättmjölk, 2 halva frukter, 1 hårdkokt ägg med kaviar.
Idag ska vipå bussutflykt och jag vet inte vilka lockelser som ligger framför mig, men jag stoppar ner 2 Nutrilett Bars i handvskan utifall det lockas med kaffe och kakor.
Tyvärr är vädret lite grådaskigt, men vi helgarderar och tar med regntackor.

Vi fick en jättefin dag. Innan vi kom till starten sken solen och det fortsatte den med hala dagen, fastän det här hemma hade regnat rejält.
Bara 1/2 timme efter start blev det stopp i Svartvik, där många passade på att fika, dock inte vi.  På Lörudden åt vi en underbar fisksoppa till lunch.


Vi besökte Juiskär och Skatan också
.I Galtström kunde jag inte mostå en Nogger, där fick vi en drygt timmes trevlig guidning..

Till middag blev det stekt lax, sallad tomat och gurka för mig och våfflor med jordgubbssylt för sambon, som fått nog av fisk idag.

Sen tog jag en liten cykelur och fixade 244 MK samtidigt som jag köpte kiwi och nektariner, ska göra bakelse av dem åt mig i morgon när sambon fyller år. Han får sin favorit prinsessbakelse x2.
Resultatet idag blev 1378 uppätna kalorier, 244 MK, 25 protein %, 38 fett% och 37 kalhydrat%.


Tisdag i full gång

Tog en mager frukost = ägg med kaviar och 2 halva frukter till frukost och sen buss in till stan 6.45. Simmade 20 minuter och totalt blev det drygt 30 min promenad till och från bussen.
För att inte gripas av några dumheter hade jag en Nutrilett Bar med mig och den åt jag på bussen hem.
Lunch blir repris från igår = nudelsoppa med tomat, kyckling och purjo.


Plötsligt har solen kommit fram, så nu får vi nog hitta på något.

Mellanmål: äpple. keso, kanel och hasselnötter.
Middag: Rostbiff, potatissallad med vinägrett, sallad, gurka och tomater (bilden).


Sen var vi på utomhusteater och i pausen fuskade jag till det med kaffe och brödportion - fy!
I morgon blir det guidad busstur inklusive lunch, så då har jag ingen koll-eller kanske - vi får se.


Härliga måndag.....

-

-1,0 kg

Åt 1/2 äpple och 1/2 apelsin och drack en slät kopp kardemummakaffe, på med kläder och ut. Gick min vanliga runda på 55 min och sen fick jag belöningen= gröt med ett tärnat päron och lättmjölk samt som efterrätt ett hårdkokt ägg med kaviar.

Sen dags för stadsresa, ibland måste man!

Stadsresan gick bra, inga dumheter. Fick tag på rosa snedremsor och knappar till det lilla förklädet storlek 56 som jag ska sy.

Löste ut teaterbiljetter till i morgon kväll (utomhusteater på Norra Stadsberget med bla Pierre Lindstedt), biljetter till en guidad busstur till söder om stan (några fiskelägen och gamla industriområden). Köpte också presentkort för fotvård, överraskning till sambon på hans födelsedag på torsdag.

Hemma igen var det dags för lunch: en nudelsoppa med kyckling, tomat, purjo, tomat och ingefära, riktigt god och med konsistens mer av gryta än av soppa.

Mellanmål em: 1 dL lättkesella och 65 g frysta jordgubbar (vågade inte köpa färska då hade jag ätit för mycket) och 8 sötmandlar.

Middag: köttfärsbiff med sallad, gurka och tomater (se bild).

Efter middagen for jag ut på en drygt 9 km lång cykeltur.

Kväll: 2 dL lättfil med ett rivet äpple.

Summan av intagna kcal=1278, MK= 698, Protein%=33, Fett%=29 och kolhydrat%=38.


Long time no see!

Har slappat och gått upp lite i vikt igen, men nu tar jag tag i problemet igen.
Jag satsar på iso-dieten igen
Frukost= gröt med frysta hallon och lättmjölk, hårdkokt ägg med kaviar. Detta är min standardfrukost.
Mellanmål hanns inte med (veckohandling), snart dags för lunch som blir:
Äggröra på 2 ägg, 1/2 msk smör och 1 msk lättmjölk +salt och peppar. Till det inlagd sill.

Dagens motion blev 9,2 km cykling och ganska bra motvind åt ena hållet och jag tyckte inte att jag kände medvinden åt det andra, men det bar uppför då.
Har startat om nu utgående från vikten i måndags (6/7) och skulle vilja klara 5 kg till Tjejmilen sista helgen i augusti (7 veckor).
På em var det egentligen tänkt bara en frukt till mellanmål, men eftersom jag missade mellis på fm tar jag det på em 125 g keso och 65 g krossade ananas i juice.

Mellanmål senare: 1/2 äpple och 1/2 apelsin.
Middag: Purjolåda och farmarbiff.
Kväll: En bit paprika, 2 rädisor, 40 g lagrad 10%-ig Västanost och 5 hasselnötter.
Totalt idag har jag ätit 1322 kcal, 29% protein, 36% fett och 35 % kolhydrater och jag har gjort av med 383 MK.
Har varit duktig hela dan och är jättenöjd! Det känns bra!