Torsdag 26/11

Idag har det varit en  berg-och-dal-bane-dag! Vi hade bestämt att vi skulle få sovmorgon, utan väckarklocka, men Kl 8 vaknade jag av att mobilen, som låg en trappa upp i köket ringde. Rusade, så fort man nu kan rusa när man är nyvaken och stel, uppför trappan och hann svara. Det var killen som skulle montera vår nya fläkt som undrade om han kunde komma idag redan (det var bestämt att han skulle komma nästa vecka) mellan 12 och 14. Jomenvisst jublade jag.

Standardfrukost inmundigades. Sen drog vi fram spisen och fejade runt den, tog bort spjäll och filter ur gamla kåpan och plötsligt skiner solen från klarblå himmel. Hela livet leker!

Mellis= päron och till lunch unnade jag mig mannagrynsgröt kokt på lättmjölk och med lättmjölk till samt en blandning av 1 tsk strösocker, 1 tsk Canderel och kanel. Jisses vad det var gott!↑

Vår kombinerade Video/DVD med möjlighet att kopiera från Video till DVD – dog i samband med ett strömavbrott och var inlämnad på lagning (vi hade för ovanlighets skull köpt försäkring i 5 år och bara 4 hade gått). Det skulle ta c:a 3 veckor och det har gått, så jag gick in på en länk och kollade och där stod att den var levererad från service till butiken!

I detta läge, hade jag planer på att köpa en lott! MEN!

Mailar butiken eftersom vi inte fått SMS-besked att Video/DVD-n skulle vara klar och får till svar att den inte har kommit tillbaka!!???? Mailar service som säger att den levererats 13/11. Deppar och mailar butiken om detta.

Strax efter kl 12 kommer fläktmontören och konstaterar direkt att vi köpt fel ! Det ser han direkt eftersom vi har ett vred på väggen. När vi köpte fläkten frågade jag just vad som skulle hända med detta vred och fick till svar att det skulle fungera. Vi har en fläkt på taket som ventilerar flera ställen i radhuset och en Allincefläkt skulle styra takfläkten och fördela suget i huset. Lät himla bra!
Men nej så var det inte – vi kan bara ha en kåpa, ingen fläkt om man inte ska göra om en massa och till det måste man vara händig eller vilja lägga ner stora pengar.
Suck, suck, suck.

Killen tröstar oss med att vi definitivt inte var de första, erbjuder sig att ta men fläkteländet och byta det mot en kåpa, men hinner då inte komma tillbaka förrän till veckan. Han garanterar också att den nya kåpan kommer att fungera jättebra eftersom han känner att draget från takfläkten är bra. ↑↓
Kåpan är billigare än fläkten

Inget har hänt på Video/DVD-fronten så via kundtjänst i Stockholm får jag telefonkontakt med butiken och en tjej lovar att kolla ordentligt och hon ringer upp och berättar att den blivit ställd i hyllan för leveransklara apparater och det var ju ett steg för långt, det skulle ha SMS-ats till oss först. Det är bara att komma och hämta den till priset av självrisken =100:-.

Började fundera vad vi gjort med fläkten – inget kvitto på att vi lämnat den ifrån oss. Ringde firman som bekräftade att killen varit där och lämnat fläkten och att vi kunde komma in när vi vill och få igen mellanskillnaden ↑.

Satte igång en saffransdeg och bakade en massa bullar ↑, har under dagens lopp ätit 5 bullar ↓.

Nu har vi hämtat Video/DVD-n och den lär väl ha tappat minnet, så det är bara att ställa in sig på ny programmering, vilket är jättejoxigt. Den har tappat minnet en gång tidigare och då tappade den Guide-numren som behövs för SHOWVIEW, och jag hittade aldrig några sådana, men idag googlade jag på Guidenummer och fick fram en frågesida där någon 2005 frågade (med anledning av att de behövdes till samma apparat som vi har) och fick svar med länk till en sida där man hittade en hel lista på Guide-nummer.

Nu blir det nog te och en apelsin trots alla bullar. Nu ligger bullarna i frysen och då kan jag låta bli dem.

SI morgon ska H och jag på en Seniormässa  och innan ska vi gå och äta på Body In Motion ett ställe med nyttig och god mat sägs det! 

 Det blev en del↑, tror de överväger, men har inte räknat.


Onsdag 25/11

on, 25 nov 2009, 07:46

Svart onsdag!
Ja lyset utanför alltså! Enligt väderutsikterna ska det bli dimmigt idag också och risk för regn, men vet man hur man ska klä sig så går väl det bra!
Ska iväg på veckans andra vattenpass idag. Testar att öka träningen succesivt och så får vi hoppas att Mivitotal håller snuvor och flunsor på avstånd.
Dagens gröt och ägg är avklarade.


on, 25 nov 2009, 16:16

Åt ett äpple på bussen på väg till stan, stavgick 15 min till Sporthallen och 15 min tillbaka till bussen.
Våtvästträningen var intensiv, men jag hade svårt för att hålla mig för skratt. En kontakt på viktklubben frågade om vi tränade utomhus (vi hade tidigare pratat om regnväder och regnkläder) och plötsligt såg jag för mitt inre hur vi tränade i utebassängen, som fn är en byggarbetsplats och hur vi hade fått låna hjälmar av byggjobbarna. Dimman låg tät över området så vi såg knappt instruktören.
Tänk att man kan bli road av så lite! Jag småfnittrar fortfarande när jag tänker på det! Tack September!
Ska ta itu med middan nu: stekt lax med potatismos, gröna ärter och färska grönsaker.
Sen blir det inget förrän efter cykelturen med Biggest Looser då det bli Roibus-te och en apelsin!



on, 25 nov 2009, 17:21

Middagen avklarad också. Blev inte så tokig fastän laxen varit fryst efter stekningen.
Nu inväntar jag bara 7-slaget, då det är dags att börja cykla.


on, 25 nov 2009, 22:24

Är jättetrött efter all motion idag och har faktiskt lite träningsvärk i "änglavingarna" - skönt och benen skull nog inte vilja gå en tjejmil i kväll inte.
Te-apelsin-strategin fungerade bra.

Sammanställning: 1630/1593 kcal, 23 protein%, 35 fett%, 42 kolhydrat%. 777MK.

Är nöjd och trött!


Tisdag 24/11

I månad kvar till julafton! Inte för att jul betyder så mycket hos oss, vi köper inga julklappar till vuxna och på ju brukar det vara min mamma, min sambo och jag. Min bror firar jul med svägerskans familj. Sen brukar vi träffas allihop mellan nyår och trettonhelgen.
Vi har ingen vidlyftig julmat: skinka, kalvsylta, inlagd sill, köttbullar, prinskorv rödbetssallad och dopp i gryta förstås med både Vörtbröd och Gene tunnbröd (en av mina fallgropar) och risgrynsgröt på juldagen. Eftersom vi är i vårt hem är det jag som styr och vi tar inte fram allt på en gång utan jag fördelar gracerna. Någon knäck kokar jag inte (vi är alla rädda o våra tänder). Ibland har jag gjort julgodis av marsipan och choklad, men inte alltid. Sen har jag en mamma som bakar goda kakor och hon brukar ta med sig av dem och där faller jag, kan gå och smånorpa en kaka då och då. Strategin i år blir att ha kakorna i förrådet ute och be sambon hämta  kakor när det är fikadags. Går jag och hämtar, så slinker alltid någon kaka ner på vägen! Jag är ett kakmonster!
Ja det var lite om strategi inför julen.

ti, 24 nov 2009, 07:48

God Morgon!
Har nu klistrat min första stjärna.




Vet inte vad det är för väder än, alldeles svart är det, men +5 grader.
Standardgröten är avklarad och ska äta ägget nu. Sen bär det av till gymmet och om det inte är halt går jag lite i stället för att byta buss. Vi får se hur det ser ut.


ti, 24 nov 2009, 13:41

Grådisigt! Gick i alla fall 33 minuter totalt i stället för att byta buss. Kepsen under regnjackans kapuschong är en bra uppfinning. Fast lite skojig ser man nog ut, men det bjuder jag på. På bussen hem hade jag en liten flirt med en mörkhyad skönhet med 2 små "risgrynständer" i nederkäken. Jag lekte tittut med kepsen och hjälp vad det var skojigt! Det kom ett sånt där härligt kluckande skratt! Då spelar det ingen roll om vädret är grått, man blir solig inombords.
Ett äpple åt jag på hemvägen, efter 45 min cirkelträning och sen åt jag DHAL igen till lunch.
Hade tänkt baka saffransbullar idag, men det blev lite sent, så jag skjuter på det. Ska nämligen se Förkväll på TV där en Mia Bengtsson ska vara gäst. Hon virkar "Amigurumi" och de ser väldigt spännande ut.


ti, 24 nov 2009, 15:14

NEDRANS!
På köksbänken stog Becel och messmör framme efter sambons mellis och vad gör jag? Jo jag brer en Wasa Frukost Fullkorn med becel och messmör OCH stoppar den i MIN mun - hela brödbiten!
Det är så det går till om någon undrar hur mina sammanstänningar kan stämma med vad jag skrivit att jag stoppat i mig. För det allra mesta för jag in det i dagboken även om jag inte skriver om det i loggboken.
ÄSCH!
Varför ska man sätta krokben för sig själv?????


ti, 24 nov 2009, 18:14

Egen bönkryta inspirerad av en gryta i gröna kokboken. Lite grillad paprika till. Inte så tokigt faktiskt, väldigt mättande.
Snart dags för cykeltur och Biggest Looser!




ti, 24 nov 2009, 21:16

Slutsummering: 1456/1593 kcal, 22 protein%, 29 fett% och 49 kolhydrat%. 934 MK.


Måndag 23 november

må, 23 nov 2009, 13:32

Standardfrukost(gröt och ägg) och sen iväg till vattenträning. Stavgång 30 min till/från Sporthallen.
Hemma igen åt jag Dhal och nu ska jag ta mig en kopp kaffe.


må, 23 nov 2009, 18:24

Mellis blev päron och keso.
Till middag åt sambon rester av paprikakycklingen igår och jag åt en underbart härlig avokado och räkor och lite gurka och tomater MUMS!
Snart ska jag förbereda mig för en cykeltur med Biggest Looser, dvs om jag kommer överens med sambon som just nu ligger och läser i sovrummet. Inga problem! Han stödjer mig i mina försök att tappa vikt.
I kväll blir det Roibus-te och 1/2 päron har jag tänkt, känner mig proppis efter middan!


Slutsummering:

må, 23 nov 2009, 21:19

1629 kcal/1593. 23 protein%, 39 fett%, 38 kolhydrat% och 823 MK.
God natt! Hoppas nu bara att immunförsvaret klarar all denna motion. Jag tar en slurk Mivitotal till!


Fredag 20/11

fr, 20 nov 2009, 08:43

Igår på min shoppingtur handlade jag en tavla att sätta guldstjärnor på. Självhäftande stjärnor var svårt, hittade bara ett ark med numrering 1-24 och i och för sig vore det att få en gammal dröm uppfylld att gå ner till 70 kg.
Jag tar startpunkt = 19/10 då kompisen E utmanade mig att börja kämpa. Sen dess har jag som vanligt gjort lite krumbukter. I måndags låg jag på -0,9 i den kampen. Det är tänkt att jag ska få en stjärna för varje kg jag går ner.

Grådasket håller i sig. Har skickat iväg sambon till ögonmottagningen på sjukhuset för koll av "krokseende". Han har som så många andra "gula-fläckensjukan" och det verkar vara den sort som man inte kan göra något åt.
Själv tror jag att jag tar vilodag idag, ska på ett pensionärsmöte på em och ösregnar det inte kanske jag går 2*15 min till och från stan. Vi får se.
Gröten är avklarad och nu ska jag ta ägget.


fr, 20 nov 2009, 22:45

 

Vart tog dagen vägen?
Lunch= Dhal, indisk linsgryta.
Det blev 40 min promenad i sakta mak mellan buss och pensionärsmöte . När jag steg av bussen på väg dit var det en äldre dam som också steg av och hon började prata med mig och det visade sig att vi skulle till samma ställe. På väg tillbaka hade det blivit mörkt, så jag sökte upp henne och kollade om hon hade sällskap, men det hade hon inte så vi slog följe arm i arm. Hon var 89 år- lite surrig men pigg i benenNåväl på mötet fick vi smörgås, men jag åt bara halva brödet, men allt pålägg.



Till middag blev det Göteborgsgryta med torsk  och lite glass till efterrätt. I kväll blev jag så sugen på hårdbrödmacka med ägg och kaviar och föll för frestelsen.
Sammanställning: 1663/1593 kcal 25 protein%, 40 fett% 35 kolhydrat%. 146 MK, så tar jag av dem klarar jag intagsnivån.
God natt!
I morgon ska vi handla fläkt, veckhandla mat och laga lite mat som osar att stoppa i frysen, för att slippa "osa" så mycket när vi tagit bort skåpdörrarna. Det arbetet börjar på söndag!


Torsdag 19/11

to, 19 nov 2009, 08:36

När man tittar ut undrar man: är det en ny dag eller är det fortfarande igår? Lika regntungt och grått är det.
Har avverkat slät kopp kaffe och tidning på säng! Har ju namnsdag idag (andranamn visserligen men dock).
Gröten är uppäten och snart ska det kokta ägget med kaviar ner.
Idag på fm har jag bestämt mig för att åka till vårt köpcenter Birsta. Har samlat på mig en del ärenden, så jag ska vara där när de öppnar kl 10.
Efter lunch far sambon och jag och kollar Alliance-fläktar hos vår Elon-handlare. Vi har kommit på att för att kunna ta bort alla luckor i förväg för att fixa alla skruvhål, måste vi byta fläkt först. (Vi ska byta skåpluckor). Dvs nu har vi ingen fläkt annat än den som sitter på taket och den drar inte ut någonting, det är bara en kåpa och ett filter som fångar fett och smuts.
Vi fortsätter vår kamp! Heja, heja!


to, 19 nov 2009, 21:24

Bidde ingen fläkt idag!
Det var något frågetecken, så vi köpte ingen fläkt, måste konsultera några grannar först.
Köpte varsin lussekatt till em-fikat, faktiskt riktigt god inte torr som de brukar vara.






Middag blev kycklingwok. Sambon fick pasta till, men jag fick nöja mig med grönsaker.
Inser att jag har en hel del kalorier kvar idag och vet inte vad jag ska göra med dem. Tror jag festar på en Nutrilett Bar. Och en clementin blev det också.


to, 19 nov 2009, 22:06

Sammanställning:1450/1593 kcal, så jag fick inte i mig hela ransonen idag.
28 protein%, 29 fett% och 43 kolhydrat%.295 MK.

Slut för idag!


Onsdag 18/11

on, 18 nov 2009, 08:54

Samma förtjusande grådask! Tror dock inte att det regnar, men om så vore - vad bryr jag mig om det. Efter dagens gröt och äggfrukost blir det en stavgång har jag tänkt!


on, 18 nov 2009, 20:42

Stavgången blev av och regnet kom under vägen , men jag var klädd i regnbyxor, keps och regnjacka så jag klarade mig. Dessutom smälter jag inte av lite vatten! Blev en 46 minutersrunda.
Lite kycklingsoppa med majs och purjo till lunch (fast den är mer som gryta, inte mycket buljong). Sen var det dags att dra per buss in till staden där jag hade ett bankärende och sen blev jag upphämtad av en kompis med bil. Vi skulle till en introduktion i glasfusing. Jättespännande, men vi får inte se våra alster förrän om 2-3 veckor. Det är kö till ugnen. Vi blev bjudna på kaffe och paj och jag tog en ovanligt liten bit!
Hem igen och åt en lite konstig middag: 1 päron och 75 g keso samt en kopp kaffe och en Nutrilett Bar.
Sen har jag cyklat 48,5 minuter till Biggest Looser.
Senare i kväll blir det Roibuste och en clementin.


on, 18 nov 2009, 20:56

Men sammanställninge då? Javisst ja!
1528/1593 kcal, 21 protein %, 37fett% och 42 kolhydrat%, 547 MK.
God natt!


Tisdag 17/11

ti, 17 nov 2009, 13:24

Standardgrötfrukost med ägg och sen buss till gymmet och för första gången på väldigt länge ett träningspass. Det var jättehärligt.
På bussen hem åt jag 1/2 äpple och en klementin, som jag hade skalat och klyftat och förvarade i plastpåse.
Lunchen bestog idag av DHAL, som inte gör sig på bild men smakar bra.
Vädret är fruktansvärt grått och trist men det är runt 5 grader varmt.


ti, 17 nov 2009, 18:35

Vi har joxat lite i våra köksskåp inför luckbytet som vi inte vet när det blir.
Lunchen blev så sen idag, så jag hann aldrig med något mellis på em, annat än kaffe.
Middagen var stekt lax, potatis, rårivna morötter och lite bönor (rest).
Kl 19 blir det cykling igen!


ti, 17 nov 2009, 21:18

Kände när jag gick nerför trappan att knäna var trötta och fick det bekräftat när jag satte mig på cykeln, så jag avbröt. Vet att det ska vara lagom! Tar jag i för mycket så straffar det sig. Ska stretcha lite extra i stället.


Javisst ja sammanställning!
ti, 17 nov 2009, 21:47

1650/1593 kcal, 24Protein%, 37 fett%, 39 kolhydrat% och 420 MK.


Måndag 16/11

må, 16 nov 2009, 13:23

-0,5 kg idag. ligger alltså på -0,6 sen omstart. Startade med gröt gjord på Havre - Quinoa, men tycker nog att min grynblandning är bättre. Ägg hann jag inte med (vaknade lite för sent).
Gick sammanlagt 30 min till och från bussar på väg till vattenträningen, som gav mig sendrag i tårna ett par gånger. Tror att jag druckit för lite vatten i helgen.
Hemma igen upptäckte jag att jag inte tagit fram lunchmaten från frysen, så det blev lite panikmat: 1 päron med keso och sen kaffe med 2 Wasa frukost fullkorn med becel och 10%-ig Västan och paprika.


må, 16 nov 2009, 21:13

Har funderat lite och börjat göra rent ett köksskåp.
Em-mellis blev keso och krossad ananas.
Till middag kokade jag (länge) en köttfärssås med krossade tomater, köttfärs, lök, massor av rårivna morötter, örtsalt, svartpepper, paprikapulver, kryddpeppar. Till den åt sambon pasta och jag blandade bönor. Båda åt dessutom wokgrönsaker och blandad sallad.
Sen har jag cyklat igen 49,5 minuter till Biggest Looser! Stackars cykel, den är helchockad.
nu ska jag ta en kopp Roibus och ett äpple.
Summering för dagen: 1590/1593 kcal, 28 Prot%, 25 fett%, 47 kolhydr% och 669 MK.


Söndag 15/11

Grå söndagsmorgon!

sö, 15 nov 2009, 09:37

Grötfrukosten avklarad före "cykelturen" till Biggest Looser. Ägg och kaviar och kaffemjölk avnjutit också.
Veckans matplan hade jag gjort igår och inhandlingslistan är nu fixad. Ska kolla när färgaffären öppnar, tänkte köpa färg till insidan av köksskåp i samma sväng som vi handlar mat.
Blir nog en lugn dag idag. Ev tar jag på mig keps och regnkläder och går en sväng om jag inte kommer igång med något vettigt inomhus.


sö, 15 nov 2009, 12:29

Handlingen klar!
Trots att det duggar och är grått är jag sugen på en promenad! Är jag sjuk eller? Få se om det går över.
Lunchen blev en "snabbis" = äggröra på 2 ägg och 2 msk mjölk och en klick smör samt matjesill, 1/2 tomat och lite paprika.
Jättegott!


ö, 15 nov 2009, 17:24

Tänk att det blev inte bara en tanke det där med promenad det blev 35 min stavgång med regnbyxor och regnjacka och keps under kapuschongen för att hålla glasögonen fria. Riktigt skönt var det. Hemma igen fick jag 1/2 tärnat äpple och en klementin klippt i småbitar och 70 g keso. Mums!


sö, 15 nov 2009, 20:39

Idag blev det köttfärsbiffar med lök, potatis och grönsaker till middag!
I morgon är det vägning, tycker att det var jättelänge sen, men det är väl bara en vecka.


Lördag 14/11

lö, 14 nov 2009, 09:26

Har avverkat standardfrukosten och cyklat till Biggest Looser 45 min. Ute faller snön, men temperaturen är på noll, så det smälter väl bort direkt. Himlen är grå och jag tror inte det blir någon promenad idag, får räcka med cyklingen!
Nu strax ska vi "roa" oss med att fara på återvinningscentralen, jättekul!!
Sen blir det knaperstekt bacon, vita bönor i tomatsås och broccoli till lunch.
I em blir det jubileumskonsert tillsammans med sambon. Kvartersteatern firar 30-års-jubileum och uppträder tillsammans med Nordiska kammarorkestern. Blir säkert jättebra!


ö, 14 nov 2009, 12:40

Riktigt hårt knaperstekt bacon (väl avrunnen på hushållspapper), broccoli och nästan 1/2 burk vita bönor i tomatsås! Vilken lunch!
Håller på i köket och går igenom lådor och skåp inför luckbytet. Det är inte länge sedan jag gick igenom skåpen, så där hittar jag inte så mycket att slänga men i lådorna! 5 konservöppnare, varav vi bara använder en. 3 korkskruvar - 1 används, dåliga knivar som ingen använder, ja det finns mycket. Ska återvända dit en stund innan det är dags att fiffa till sig inför konsert.



lö, 14 nov 2009, 19:39

Konserten var jättetrevlig. Härligt att se ungdomar och även äldre vara så entusiastiska och sen var ju allt kring föreställningen (ljus och ljud) verkligt proffsigt.
Till middag blev det Hawai-kassler dvs Kasslerskivor i en form, en ananasskiva på varje och riven ost på toppen. Gratineras i ugn. potatis och grönsaker till. Och jag unnade mig 1/2 glas vin med mineralvatten i.



lö, 14 nov 2009, 22:03

Gjorde en chokladefterrätt : 1 äggvita+1/2 msk strö+1/2 msk Canderel vispas till riktigt hårt skum och fick stå i kylen 1 timme. Serverade med 1/2 clementin (klyftorna klippta i 3 delar) och 1/4 tärnat päron.
Äsch jag skulle ha fotat - glömde! Gott var det och själva chokladskummet "kostade" bara 61 kcal.

Slutsummering: 1568/1593 kcal, 31protein%, 26fett%, 43 kolhydrat%. 373 MK.


Fredag 13/11, förlöpte bra.

fr, 13 nov 2009, 08:09

Gröten och ägget och kaffemjölken avklarade.
Idag blir det utelunch igen och sen kaffe och mina kladdkakemuffins hemma hos en av tjejerna. Jag tar EN muffin och hör sen - oavsett vad den lille grå bakom örat säger.
Det blev bara 1/2 som smakprov igår, trots att 1/2 till gått inom tilldelade kcal.
Nu ska jag kolla lite vad garderoben kantänkas ha att bjuda på.


fr, 13 nov 2009, 22:09

Lunchen blev halstrad gravlax, 1 kokt potatis och hovmästarsås, en bröd, bregott och vatten till.
Sen drack vi kaffe hemma hos E och där åt jag då, som bestämt en kladdkakemuffin och världens tunnaste skiva Frödinge prinsesstårta. Den senare åt jag på uppmaning av min coach E, som hade inhandlat tårtan.
Vi hade jättetrevligt och tiden rusade iväg. Tog en buss som gjorde att jag fick 12 minuters promenad.
Middag blev lite sent. Sambon hade redan ätit Lasagnette. Jag gjorde en omelett med Västanost och en rejäl blandad sallad.
Nutrilett Bar och en satsumas till Roibuste nu på kvällskvisten.
Trodde att det skulle vara Biggest Looser i käll också, men det var det inte, så det blev ingen cykling heller.


Torsdag 12/11

to, 12 nov 2009, 08:37

Detta är årets första vita morgon.
Gröten är uppäten. Ägget väntar.
Har nu ätit upp mina vitamintabletter och börjar med Mivitotal får se om det kan få fräs på mitt immunförsvar.
Min onda punkt i vänster skinka är tillbaka. I våras eller på vårvintern gick jag hos en sjukgymnast för den och ha konstaterade att mitt högra ben är kortare än det vänstra och ordinerade ett kilinlägg under hälen. Jag skaffade såna i alla mina uteskor, sen hade jag 3 omgångar med flunsa/snuva på raken och när jag började gå igen kände jag inget från min "skinkpunkt" och den har varit lugn ända tills nu och nu gör den så (censurerat fult ord) ont, inte minst när jag ligger. Det som hänt nu är att jag gått några gånger i mina allvädersstövlar, med inlägg i förstås. De har en liten kilklack, kanske det har betydelse.
Sen har jag ju inte varit på gym sen jag vet inte när och vattenträning har det inte varit mycket av heller med mina "snuvor".
Jag är i alla fall glad att jag hann uppskatta att molvärken var borta!
Nu blir det ägg och sen lite kaffemjölk.


to, 12 nov 2009, 15:40

Så här ser det ut idag. Björken i bakgrunden har kvar sina gula löv.

Mycket trevlig lunchteater idag. 2 av våra manliga skådespelare, invandrare från Finland resp Jugoslavien berättade lite om milstenar i sitt liv delvis till accompanjemang på synt av teaterns musikaliska ledare.
Att äta fick vi en gudomlig köttsoppa, nästan med kalloppskaraktär (justera antal l och p efter önskemål), franskbröd, bregott och ost. Mineralvatten till, Tog bara en macka och avstod havrekakan till kaffet.


to, 12 nov 2009, 16:28

Blev keso och krossad ananas till mellis. Sen drog jag igång kladdkakemuffinsbaket inför morgondagen. Sambon ställde upp och slickade skål och vispar och ska även kolla en muffin när de kallnat.
Huvva va jag är duktig!


to, 12 nov 2009, 18:25

Fläskpannkaka till middag dvs ugnspannkaka med kassler i var jättegott. Har hittat ett recept med inte så mycket mjöl i:
3 port:
4 ägg
6 msk vetemjöl
0,5 L lättmjölk
1 krm salt
2 tsk flyt marg t formen
140 g rökt skinka eller kassler i bitar
Gräddas i 175 grader varmluft eller 200 grader vanligugn 25-30 min.
1/3 av denna sats +1 glas lättmjölk och 3 msk lingonsylt får jag till 453 kcal.
Hade tänkt göra vitkålssallad med lingon men blev sittande och pratade via Skype med brorsan medan sambon gjorde pannkaka, så jag hann inte.
Ska gå och pussa lite på sambon nu, han har verkligen skött sig idag.



to, 12 nov 2009, 20:35

Biggest Looser
Vet att jag uttalat mig kritiskt om programmet och är fortfarande kritisk, men facinerad. Varför berättar de inte mer om vad de äter? Hörde en kommentar om att det ska vara protein, fett och kolhydrater till alla mål inkl mellanmål - jamen där har vi iso-dieten som jag lutar mig lite på men inte följer slaviskt.
Idag har jag motionscyklat 50 min till programmet och det blir nog så att jag bara får se det från cykelsadeln!
1/2 muffin för 90kcal har jag tryckt i mig och nu blir det ett päron och Roibuste.
Totalt idag 1565/1593 kcal, 24 protein%, 32 fett% och 44 kolhydrat%. 412 MK. Inte dumt alls med tanke på ute-lunch och kladdkakebak!


Onsdag 11/11

on, 11 nov 2009, 11:04

Oj vad är det för dag idag?
Att vara friherrinna är inte lätt, rätt som det är har man ingen aning om vad det är för dag, man får tänka till lite!
Nu är standarfrukosten avklarad och 51 min stavgång. Trodde ev att det kunde vara halt, men det var det inte.
mellanmål= päron avätet och snart är det dags för lunch, som blir Dhal en indisk linsgryta med kokosmjölk och härliga kryddor.


on, 11 nov 2009, 18:40

Mellis på em blev krossad ananas och keso och till middag broccoligratäng med morötter och lök i, kokt potatis och Farmarbiff från Dafgårds till.
Jammi!


on, 11 nov 2009, 22:11

Kunde inte låta bli lite kvällsfika: 1 Satsumas och sen en kopp Roibus och en Wasa Frukost Fullkorn med becel och 10%-ig Västan.
Ätit 1500 av 1593 kcal, 23 protein %, 32 fett%, 45 kolhydrat% och 311 MK.
Så var det med den dagen och den är jag nöjd med!


Tisdag 10/11

ti, 10 nov 2009, 11:28

Kommer fortfarande ihåg vad jag bestämde igår kväll!
Standardfrukost med gröt, lingonsylt och ägg med kaviar.
Stavgång 52 minuter.
Mellanmål: 1/2 apelsin och 1/2 päron.
Nu ska jag duscha och fixa till mig, har fortfarande olja i håret sen gårdagensbehandling.


 

ti, 10 nov 2009, 17:33

Lunch blev en liten rest av söndagens fläskfile med wokgrönsaker kompletterad med en farmarbiff.
Em-mellanmål: Äpple! jag fixade det trots att kakan såg jättegod och att kompisen tog en trots att hon hade tänt på min ide.
Middag: Stekt laxfile med potatis, gröna ärter och rårivna morötter. Himlar vad det är gott! Kryddar fisken med salt och citronpeppar.

Föredraget om Dödahavsrullarna blev en besvikelse. Föredragshållaren var tråkig, mässande (han avar nog präst av gamla skolan). Han använde massor at ord, som man inte förstog. Först trodde jag förstås att det bara var jag som inte fattade, men efteråt hörde jag många säga samma sak.
Tänk att det ska vara så svårt att förmedla något som man själv brinner för.
Nu ska jag räkna på hur jag ligger till inför kvällen. Lunchen blev inte den planerade.


Blev ett ugnsbakat äpple och 2 mackor med 10 %-ig Västanost till kvälls-Roibusteet.

Nej nu...............

Har suttit och funderat på vad jag håller på med.
Har kollat gamla noteringar om vikter. 93,8 är nuvarande vikt och redan i oktober 2006 var jag nere på 94 kg. Maj 2007 vägde jag 89,8 (efter en Xtravaganzakur visserligen), sen gick jag upp och så tog jag tag i problemet och gick ner till 94,6 i augusti -08. Gick upp igen och i juni 2009 hade jag kämpat mig ner till 91,8 och så bar det av uppåt igen.
På 3 år har jag inte gått ner ett dyft!!!!! Vad sysslar jag med?
Och så ser man tex Johans mamma på Viktklubben som på 7 månader gått ner över 30 kg. Med den farten vore jag underviktig nu!!
Tänk om hon kommer ikapp mig, då får jag skämmas, nej det får inte hända!
Nu har jag skött mig idag och i morgon är det jag som hoppar över godkakan i samband med det föredrag jag ska på. Nu vet alla om det!
På onsdag har jag inga andra fallgropar än dem jag själv hittar på. Torsdag är det lunchteater och där blir det till att hoppa över kakan till kaffet - totalt onödig. Fredag blir det värre. Då ska vi bjuda ut en kompis, som fyllt 70, på lunch, som i och för sig inte behöver bli farlig, tror att de har sallader, men sen ska vi hem till en i gänget och jag har lovat att baka någon av mina favoriter: Drömrulltårta, kladdkaka eller kladdkakemufins. Om jag är lite smart och gör muffins kan jag få lov att ta en. De andra alternativen är svårare att begränsa.
Lördag ska vi se Kvartersteaterns Jubileumsföreställning och där brukar det bli fika i pausen när jag går med mina kompisar, men nu ska jag ha följe med sambon och han brukar vara ståndaktig, tycker att det är så jobbigt med trängseln.
Ja, det var det. Stategien är klar! Matplaneringen är klar sedan tidigare.
Nu är det bara att följa planerna! Har man bestämt sig så har man - eller hur???


Måndag 9/11

må, 9 nov 2009, 19:11

Äntligen dags för vattenträning igen, stavgick lite extra innan jag steg på bussen och sen gick jag från stan till Sporthallen och tillbaka, totalt 30 minuter.
Frukost var standard: gröt med lingon och lättmjölk och ett kokt ägg med kaviar.
I bastun efter träningen åt jag en apelsin.
Jag hade tid kl 12 för massage på Garden of Ayurveda och hann därför inte hem mellan badet och massagen, så jag gick på Cafe´Barista och köpte en stor Latte och åt en Nutrilett Bar till den.
Massagen var helt fantastisk, varm olja över hela kroppen t o m in i öronen, fast inte på brösten och "organet". Efter en hel timme var jag helt slut och jättehungrig, så jag åt en Nutrilett till på bussen hem.
Senare blev det 1/2 päron och keso som mellanmål.
Middag: stekta kycklingfileér, som jag skurit en ficka i och när de nästan var genomstekta la jag in 10% lagrad Västan i fickan och satte dem en stund i varmluftsugnen.
Till kycklingen åt vi gurka, sallad, tomat och paprika och jag fick wokgrönsaker medan sambon åt pasta.


må, 9 nov 2009, 19:22

Det får bli en apelsin och en stor kopp Roibuste i kväll.
Jag har ätit 1578 av 1593 kcal, 28%protein, 31% fett och 41 % kolhydrater och motionerat 453 kcal.
Tänk om alla dgar vore sådana, då vore det väl ingen konst!


Jaha, så börjar man om igen då!

sö, 8 nov 2009, 13:44

Har blivit för mycket intag och för lite motion ett tag!

Träffen med mina gamla lekkamrater blev jättebra (som vanligt). Vi träffades sommaren 2008 för första gången på kanske 40 år och vi har hur mycket som helst att prata om. Jag trodde vi skulle älta gamla minnen, men det gör vi nästan inte alls.
Mina kamrater bor kvar i Östersund och den här gången träffades vi där hos E och åt en god Chili Con Carne, innan vi satte oss i en bil och åkte mot Oviken och en klädaffär, där vi handlade lie. För min del blev det en marinblå kortärmad utanpåskjorta. Hittills har jag testad den med långärmad, vintervit polotröja under och det gick bra. Efter mycket snurrande hittade vi ett fik och där slank en litengodbit ner. Sen åkte vi vidare i jakt på getost, men den getgård vi siktade på var stängd pga influensa. Nummerupplysningen hjälpte oss via Internet att hitta en getgård i Fåker, där folk var hemma, men när vi kommit en bit stoppades vi av en trafikolycka och fick åka en omväg, men det var det värt! Vi fick tag på både röd och vit getost. Sen köpte vi handbakat mjukt tunnbröd på ICA i Brunflo. Sen for vi hem till min mamma, som bjöd på te till tunnbrödsstutar.
Lördag och söndag morgon tog jag en stavgångstur på morgonen, men måndag och tisdag blev det inte tid tillmotion. Tisdag åkte jag hem.
Sen vet jag inte riktigt vad jag har gjort! Ätit bra har jag inte eftersom jag nu ligger på +/- 0 igen. Men skam den som ger sig – har nu planerat maten för nästa vecka och även handlat. Men jag har några ”fallgropar”: lunchteater på torsdag och på fredag ska vi ut och äta lunch med en kamrat som nyss fyllt 70 och efter det ska vi hem till en annan och äta tårta!
Men det är bara att sats!


sö, 8 nov 2009, 18:20

Har lite ont i ryggen idag och tar det som anledning att inte gå ut och gå i grådasket idag! Usch och fy på mig!
Matmässigt har jag i alla fall skött mig hyfsat idag. Höll på att falla när vi var och handlade ICA Maxi har ett bageri i butiken och det doftade gudomligt och jag föreslog att vi skulle köpa något för att fira att vi äntligen tagit tag i köksrenoveringen, men som tur var tvekade sambon precis så länge att jag hann komma till sans och säga - jag ska inget ha, men du kan ju köpa något, men de gjorde han inte.
Vi har i flera år gruvat os för att göra en köksrenovering, dvs vi gör inget själv utan måste leja. Skåpluckor ska bytas, nya lådor, byta grytskåpet till lådor och sätta lådor i halva skafferiet (nedre delen). Taket måste målas, spiskåpan bytas mot en Allinace-fläkt, det är inte stora ytor det är tapeter på, men de behöver bytas. Listen under skåpen är svart och ful och behöver målas. Väggen bakom diskbänk och spis består till 2/3 av vitt kakel med rött mönster och resten är en trälist, c:a 1,5 dm hög där alla som bott i huset gjort sina egna hål. utom vi. Både kakel och trä vill jag ha utbytt mot något - vet ej vad. Sen har vi 2 taklampor nära spis och diskbänk och den ena kupan har gått sönder, så de ska bytas och så vill jag ha mer belysning under skåpen, nu har vi bare an över diskbänken.
Förra veckan fick vi ett erbjudande från Härjedalskök om 20 % rabatt på nya luckor och så ROT-avdraget på arbetet, så i lördags var en kille här och vi valde luckor och handtag. Jag hade mina funderingar om man inte skulle börja med det övriga, men enligt honom kunde vi börja med luckorna och dem ska vi få före jul.

Middagen idag blev en av favoriterna: fläskfile´man-tager-vad-man-haver med wokgrönsaker och rårivna morötter till.


Torsdag 29/10

to, 29 okt 2009, 07:57

0-gradigt och rimfrosttäckta tak och delvis gräsmattor.
Har avverkat gröten. Idag ska jag i till stan och klippa mig. Det är 13 veckor sen sist (brukar klippa mig ungefär var 6:e).
Annars blir det lite stavgång, ska sätta ut fågelmat och ålocka fram vad jag ska ha med mig i morgon. Åker upp till mamma fredag-tisdag och har träffmed mina 2 "lekkamrater" på måndag. Först har vi inte setts på 50 år och nu har vi träffats 5 ggr, detta blir 6:e gången tror jag , på 1,5 år.
Jätteroligt!


to, 29 okt 2009, 17:35

 

Det blev inte bara klippning, det blev färg och slingor också. Min ordinarie frisör är svårt sjuk, så jag fick en annan och är inte riktigt säker på hur det blev egentligen, vi får se när jag tvättat det och ska fixa det själv.
Sambon var nära att efterlysa mig, ändå ringde jag och berättade att det skulle bli färgning, inte bara klippning.
Som tur var hade jag med en Nutrilett Bar i väskan, som jag åt i bussen på väg hem för då var jag hungrig. For hemifrån 9.12 och kom hem strax efter kl 13. Hade några småärenden att uträtta.
Hemma blev det kaffemjölk och 2 mackor, Wasa Frukost Fullkorn resp Delikatess med Becel och 10%-ig Västan och gurka på.
Ett av mina ärenden på stan var att köpa ett batteridrivet gravljus, men jag hittade inget, så jag tog bussen till Östra Birsta och gick c:a 20 min till Västra, där jag provianterade Nutrilett Bars på Coop och Hittade ett ljus på Buketten sen gick jag en bra bit hemåt, men det blev kallt på ryggen och till sista stannade jag på en busshållålats, dvs jag stog inte stilla utan gick hastigt åt ena hållet, tvärvände och gick sen åt andra hållet osv tills bussen kom. Totalt blev det 54 min aerobisk gång (minst 100 steg på 10 minuter) på mitt kära promenadsällskap Omron Walking Style II.
När jag kom hem var det för sent att tänka mellanmål, så det blev lite kaffemjölk igen.
Middag: Snittade 2 kycklingfileer, men inte ända igenom och stekte dem. När de var färdigstekta la jag i 8%-ig mjukost blandad med riven parmesanost i min och kanatrellost i sambons. Han åt massor av pasta och färska grönsaker, jag åt förutom grönsakerna, ugnsrostad lök, stora vita bönor och lite broccoli

.