Onsdag 28 oktober

on, 28 okt 2009, 12:47

Startade med gröt, lingonsylt och lättmjölk, men skippade ägg och kaviar.
När sambon kom hem for vi till IKEA där jag bjöd på frukost, 10:- för 2 pers (man är flott) fast han festade på lite äggröra och prinskorv också, så det blev 23:- för oss båda. Jag är imponerad av 10:- frukosten,= kaffe/te, 2 små lite grova bröd, bregott, 2 ostskivor , en stor skiva rökt kalkon och färsk gurka.
Sen gick vi runt lite, men sambons tålamod är inte stort, vi hittade i alla fall vad vi sökte, en liten LED-lampa med klämfäste att ha här vid datorn. Trodde kanske att en sån kunde passa på sybordet också, men där får vi nog leta något annat.
Sen vidare till Jula där vi köpte en liten ficklampa med LED-lampor till, så nu har vi en ficklampa i var våning.
Just nu skiner solen, hade nästan tänkt ta vilodag idag, men det får bli en annan dag, blir nog lite stavgång idag med.
Upplösningen på Ante Valdemar Roos närmar sig!


on, 28 okt 2009, 16:25

Lunchen blev en kycklingsoppa med majs och purjo från frysen, ganska sent eftersom jag i princip ätit 2 frukostar men inget mellanmål.
Em-mellis = ett apelsin.
Sen en stavgång på 43 minuter och snart vankas middag= stekt lax med kokt potatis, gröna ärter och rårivna morötter.
Smaskens!
Bifogar en telefonbild från promenaden.



on, 28 okt 2009, 22:25

Blev infernaliskt sugen och klämde i mig en Nutrilett Bar och lite senare det planerade kvällsmålet= 1 päron och keso fast jag fick bara 50 g annars hade det inte rymts.
Slutsummering: 1550 av 1593 kcal, 27 protein%, 35 fett%, 38 kolhydrat% och 233 MK.


Tisdag 27 oktober

Solig morgon

ti, 27 okt 2009, 09:17

Vad härligt att det är lite ljusare på mornarna nu! 8.10 efter att ha käkat den frukosten gav jag mig ut på en stavgångstur på 43 minuter. Tog den kortaste, för jag ska duscha och fixa håret och kl 10 öppnar Expert-butiken dit vi ska med vår "döda" Video-DVD. Fick e-post från försäkringsbolaget att vi ska lämna in den där (vi köpte den på Power som inte längre finns). Mailet innehöll inte ett ord om att försäkringen inte gäller vid strömavbrott men vi tar inte ut någon glädje i förskott. Nu ska jag ta en kopp kaffemjölk och ringa en bekant som fyller 79 i år, medan min kropp svalnar och sen blir det dusch.


ti, 27 okt 2009, 20:00

Besöket i Expertbutiken verkar lovande - killen var övertygad om att det var ett problem för försäkringen, men om den inte går att laga kommer ett stort problem! Det finns inte så många apparater med kombinerad VHS och DVD, men den dagen den sorgen.
Hann inte med mellis på fm. Till lunch åt jag makrill i tomatsås, broccoli och 50 g keso.
På em var jag och några vänninnor på en väldigt trevlig föreställning "Perseus äventyr" med Nordiska blåskvintetten, som spelade och agerade hela äventyret! Efteråt var det en grekinspirerad middag: kycklingile' med fetaost, olivsås, gröna bönor, pastaskruvar (petade jag bort) och sallad, gurka och tomater.
Att börja med fick vi ett grovt kuvertbröd med bregott och det kunde jag inte låta bli, var hungrig, för det blev aldrig tid till något mellis på em heller.
Till kaffet blev det en liten chokladbit och den slank ner innan jag ens hann tänka!
Nu har jag efter bästa förmåga skrivit in i dagboken och med ett päron och 100 g keso, som jag ska äta nu snart hamnar jag på 1590 kcal av 1593. Nästan otroligt!!! 28 protein%, 28 fett%, 36 kolhydrat% Strålande!
I morse gick jag stavgång 43 min och nu på em har jag promenerat mellan buss och konsertlokal totalt 37 min trots att jag blev erbjuden skjuts.
Alltså Huvva vad jag är nöjd med mig, fast chokladbiten hade jag kunnat hoppa över, men då hade jag ju måstat anstränga mig för att äta mer nu i kväll eller hur?


Måndag 26 oktober 2009

må, 26 okt 2009, 08:26

Nu har jag äntligen vänt trenden. -1,2 kg denna vecka,, så nu har jag vänt!
Morgonen startade med vanliga gröten och ägg med kaviar och nu snart blir det lite kaffemjölk.
Fortfarande grå-blött väder. Tyvärr är vattenträningen inställd denna vecka eftersom det är skollov, men jag får ta en promenix. Senare idag ska vi iväg till återvinninscentralen med en del "rat".


må, 26 okt 2009, 09:28
Lite dramatik i höstmörkret - den lede övermannad!
Sambon upptäckte nyss att vi har 2 förpackningar Vaniljvisp i kylen och undrade varför och det vet jag inte, det blev något fel! Genast sticker den lede på axeln (jag har en filur som sitter där och viskar tokigheter) fram sitt tryne och påpekar att det finns lite rabarber i frysen, kanske skulle göra en paj, till sambon förstås, som han kan smaska på när jag åker till Östersund i slutet av veckan." HA!" ropade jag och kastade med mitt gyllenblonda midjelånga hår (i verkligheten täcker det inte öronen, men det blir mer effektfullt om man kastar med håret som på TV-reklamen)" nej du gubbe lilla den valsen går jag inte på ! Inte kan jag låta bli att äta av en nygjord rabarberpaj!"
Vaniljvisp har lång hållberhet!
Yes Jag vann!

må, 26 okt 2009, 10:31

Aj,aj,aj hur ska detta gå?
Har nu lagt in dagens planerade mat i VK och det blir totalt 1487 av 1593 tillåtna kcal och då är inget inlagt för kvällen. Har alltså 100 kcal att "dribbla" med och det blir ju inte just mer än en frukt, men det klarar jag eller hur! Det är ju någonstans ett av mina mål att bara dricka en kopp Roibuste och äta en frukt på kvällen! Upp till bevis!


må, 26 okt 2009, 18:27
Hoppsan vart tog denna dag vägen?
Fm-mellis blev 1/2 apelsin och 1/2 äpple och sen en 51 min stavgång.
Till lunch åt jag en variant på Indisk Dhal (skalis recept) - jättegod smak, men ska göra en variant med mer grönsaker nästa gång, så den inte blir så "dyr". Sen for vi till återvinningscentralen med lite grejor "som blivit över" och så hade jag glömt att köpa vitkål, så den införskaffades + en krans att sätta på graven i Timrå.
Mellis blev ett päron och keso och kaffemjölk.
Middag: blodpudding och vitålssallad med lingonsylt
Nu har jag ätit 1560 av 1593 och lägger jag till ett äpple till kvällen blir det 1630 kcal och det får det bli. Jag har 277 MK att ta av också.
Protein%=20. fett%=31 och kolhydrat %=49.
Ingen  bra planering, både lunch och middag var för kolhydratstinna.
Blev inget foto idag Dhal var inte riktigt Photogenic och blodpudding, ja den vet väl alla hur den ser ut eller hur?

Rapport i morgon om jag överlever på ett äpple!

Söndag 25 oktober

sö, 25 okt 2009, 07:34

Glömde att det var tidsomställning idag! Upptäckte det när jag kom till datorn. OK fick e timme extra till att göra någonting! Varför sova bort tiden?
Har nu festat på mannagrynsgröt och mjölk med 1 tsk kanel och 1 msk socker och ska även trycka i mig ett hårdkokt ägg med kaviar och en kopp kaffemjölk. Drar dock ut lite på tiden eftersom jag är uppe så tidigt.
Dags också att planera veckans mat och sen sticka iväg på veckohandling.


sö, 25 okt 2009, 12:38

Så var veckoplanering och handling avklarade. Och till lunch festade vi:
varsitt paket bacon (140 g ostekt och 40 g kvar när jag knaperstekt och det fått rinna av på hushållspapper) och Heinz vita bönor i tomatsås (150 g till mig och resten till sambon). SMASKENS! 260 kcal fick jag det till och tanken var att jag skulle ha ätit broccoli till, men den blev kvar i frysen. Sammansättningen blev 34 protei%, 39 fett% och 28 kolhydrat%.
Glömde att fota, var ganska hungrig!



sö, 25 okt 2009, 16:37

Mellis blev ett stort päron, härligt moget och keso.
Middan blir ugnsrostade grönsaker (potatis, morötter, gul och röd lök, fänkål åsså skulle de ha vatt paprikor, men det glömde vi) och minutbiff som jag lägger en klick kantarellost på. Ev blir det 1/2 glas vitt vin med mineralvatten till - ska kollräkna lite.



sö, 25 okt 2009, 22:05

Kallisarna räckte till 1/2 glas vitt vin spätt med mineralvatten.
Kvällsfika blev Roibuste och 2 Wasa Frukost Fullkorn med Kavli Kantarell ost resp Västan 10% och gurka.
Dagens slutresultat blev:
1549/1593, 27 Protein-%, 33 fett-%, 37 kolhydrat-% och 3 alkohol-%.
Inga MK idag tog vilodag.


I morgon är det måndag och vägning.

Lördag 24/10

Småregning morgon:
lö, 24 okt 2009, 09:27
Vanliga standardgröten och ägg. Tror jag ska kolla innehåll i mannagrynsgröt om jag kanske kan fira söndag och vintertid med en sådan portion i morgon.
Idag blir det nog en liten stavtur med regnkläder på.
Lördag lunch avklarad.

ö, 24 okt 2009, 12:29

Blev en repris från i går med tillägg av ugnsstelt gul lök.
Nu tar jag på mig regnutstyreln och går ut.



Stavgången avklarad.
lö, 24 okt 2009, 14:14
53 min stavgång avklarad. Iklädd helt underställ, regnbyxor och jacka, keps (håller kapuchongen på plats och skyddar glasögonen från regn), flisvantar och reflexväst och grova skor stegade jag iväg, men slapp regnet. Håkan Nesser underhöll som vanligt med berättelsen om herr Roos.
Nu blir det mellis bestående av 1/2 stort päron, keso och lite kardemumma och kaffemjölk.

lö, 24 okt 2009, 18:22

Så småningom , efter det att strömmen kommit tillbaka igår, insåg jag att vår kombinerade Video/DVD inte fungerar. Varken med fjärrmanövrering eller knapparna på apparaten. Bara att svälja förtreten, men jag tänkte att jag skulle kolla var och när den var köpt och hoppsan - vad hittar jag då - jo 5 års försäkring och den köpter 2005-11-28, har alltså bara gått 4 år. Normalt köper vi inte såna försäkringar - ofta kostar de ju nästan lika mycket som apparaten, men denna apparat kostade över 4000:-, så då tyckte vi tydligen att vi kunde kosta på. Har läst reglerna och hittar inget om oväntade strömavbrott. Det var en kabel som grävts av. Apparaten har ingen riktig OFF, bara Stand BY och ON och den stog i STAND BY.
Nu blir det spännande att se vad de svarar, har e-postat skadeanmälan - jag tror inte att försäkringen gäller - det finns nog något finstilt som jag missat.
------------------------------------------




Middagen är avklarad idag. Den bestod av rostbiff, hemgjord potatissallad (potatis, olivolja, äppelvinäger, salt, peppar och lite senap), sambon fick köpt potatissallad eftersom han vill ha KLÄGG. Till det åt jag ugnsbakad lök, rårivna morötter, sallad, gurka och tomat OCH kostade på mig 1/2 glas vitt vin utblandat med mineralvatten. HUVVA vilken fest! Nu ska jag räkna vad jag har kvar att äta, tror att det är lite eftersom lunchen var ".billig" och jag hoppade över fm-mellis. I värsta fall får jag väl ta av MK.
415 kcal har jag kvar!!!!! Undrar vad jag ska festa på?


lö, 24 okt 2009, 22:09

Man ska ju inte äta för lite så jag har småfrossat lite i kväll: 1 Nutrilett Bar, 1 Wasa frukost fullkorn med becel och 10%-ig Västanost.
Sammantaget blev det 1566 kcal av 1593 tillåtna, 25 Protein%, 32 Fett%, 39 kolhydrat% och 4 alkohol%. Åsså 295 motionskalorier.


Fredag 23 oktober 2009

fr, 23 okt 2009, 08:36

Hade precis ätit den dagliga gröten samt ägg och kaviar och fixat en kopp kaffe när strömmen bröts. Jisses vad mörkt det är kvart över 7. Som tur är visste jag precis var ficklampan finns. så jag trevade mig nerför trappan och fick tag på den, gick upp igen och hittade lite ljus och en tändsticksask, men fick inte eld på tändstickorna. Finns det "bäst före" på tändstickor. Nåväl, hittade en tändare lite längre in i skåpet.
Konstaterade att det inte lyste någonstans i området, det kändes tryggt.
Tänkte ringa elbolaget och höra om de hade något meddelande, MEN vi har 2 bärbara telefoner och de fungerar ju tydligen inte när basstationen blir strömlös! Jag trodde att de skulle funka så länge laddningen fanns kvar. Jag visste att mobilen inte hade så mycket laddning, så den ville jag spara.
Vi har länge haft 2 gamla telefoner med "skiva" stående, så jag gick på jakt efter dem, visste att de legat i en brudkista där vi lagrat lite lekgrejor på den tiden grannbarnen var små och kom in hit, men det var nog så att "städdjävulen" varit framme och kasserat. Jag som tycker att jag sparar på allt! Kan vara bra att ha – ni vet!
Mer bra ideer- sätter i batterier i radion ! Jag vet att vi köpt batterier för att ha för sådana här situationer. Men vår nya radio kräver 8 stora batterier och det vet jag att vi inte har och orkade inte gå ner och hämta gamla radion. Sen efter 1/2 timme c:a kom strömmen.
Det är inte klokt så sårbar man är. Vilken himla tur att jag fått gröt och kaffe, fast jag vet var Trangiaköket OCH T-spriten finns om det kniper.

Här ska köpas en ficklampa till, en per våning bör man nog ha. Sen ska jag kolla på Erikshjälpen om de har telefoner med skiva och så kolla upp åldern på batterierna och att de är tillräckliga för gamla radion..
Video/DVD-spelare är helt död. Har tagit ur sladden en stund men den är fortfarande död när man sätter i den. Ska kolla bruksanvisningen om det finns någon säkring i den som kan lösa ut, men orkar inte nu.
Usch vad trött jag blir! Måste klä på mig och gå ut en stavgångspromenad!



fr, 23 okt 2009, 16:14

Sent omsider kom jag ut på stavgång 51 minuter idag. Till lunch åt jag 1/2 burk tonfisk i vatten 60 g vita bönor, sallad, gurka och tomat.
Sen gick jag en del till och från bussen till ett pensionärsmöte, där jag till fikat åt halva brödet, men allt pålägg för att hålla kolhydraterna nere.


fr, 23 okt 2009, 18:48

Idag blev det en av våra fiskfavoriter: Göteborgsgryta. Man fräser försiktigt purjolök i en traktörpann el dyl och lägger skivad torskfile´ovanpå och smular en grönsaksbuljongtärning kring fisken. Lite, lite vatten runtikring och lite flytande margarin eller smör-och rapsolja över. Koka under lock tills fisken är klar. Hacka hårdkokt ägg över och servera med potatis (ligger under fisken på bilden), rårivna morötter, tomat, gurka och sallad.


fr, 23 okt 2009, 22:13

Det blev lite fest i kväll: en liten smörgås med becel, 10%-ig ost och en skinkskiva och en Nutrilett Bar.
Totalen idag är 1562 av 1593, 31 protein%, 34 fett%, 35 kolhydrat% och 448 MK.
Det är jag nöjd med!


Torsdag 22/10-09

Disig torsdagsmorgon

to, 22 okt 2009, 08:41

Ny dag har startat med gröt, lingonsylt och mjölk och nu blir det kokt ägg med kaviar och en kopp kaffe på det.


Torsdag em

to, 22 okt 2009, 16:57

Fm-mellanmål= 1/2 päron.
Sedan var det dags för höstens första lunchteater (har missat 2 pga förkylning/flunsa). Vi åt biff Stroganoff med ris, men jag lämnade mycket ris, blandad sallad, bröd med bregott , mineralvatten och sen unnade jag mig en havrekaka till kaffet.
På hemvägen gick jag in på ett nyöppnat bageri och köpte en "aprikoskyss" (wienerbröd med aprikos på till sambon som var hemma och bytte däck på bilen. Dessutom köpte jag en stenugnsbakad liten surdegslimpa, som jag inte kunde låta bli att prova till em-kaffet.
Med stavar i händerna drog jag sedan iväg på en 45 minuters tur i sävligt tempo. Lite skymning var det och min telefonkamera är inte jättebra, men det blev en fin bild - hoppas att färgerna går fram.


Middagsdags

to, 22 okt 2009, 18:18

Hittade lite köttfärslimpa i frysen och kompleterade med stora vita bönor, sallad, gurka och tomat samt rårivna morötter och lingonsylt. Jammi!!!!



Torsdag kväll

to, 22 okt 2009, 20:16

I kväll blev det 1/2 apelsin och 1/2 äpple, det hade ju frossats lite tidigare idag.
Totalresultatet blev 1580 av 1593 kcal, 23 protein%, 31 fett%, 46 kolhydrat% ( mackorna och kakan förstås) och 251 MK.
Nöjd är jag! Detta var 4:e dagen av min nytändning! Tack EE som startat det hela!


Mera onsdag

Em-mellanmål blev keso och krossad ananas.

Till middag åt vi en kycklinggryta med purjo, champinjoner, broccoli och kikärter (se bilden).

Kvällsmat blev  en Wasa  Frukost Fullkorn med becel, hårdkokt ägg och orökt kaviar.

Totalt intag idag: 1593 kcal, 29 protein%, 34 fett%, 37 kolhydrat%. 251 Motionskalorier.


Onsdag 21/10-09

Dimmig onsdag


on, 21 okt 2009, 13:15

Dimma och -2 grader kl 8 Brrrr!
Har ätit min gröt med 1/2 päron och lättmjölk samt ett hårdkokt ägg med kaviar och sen en kopp kaffe med lättmjölk i.
Mellanmål blev 1/2 apelsin och 1/2 äpple (svenskt - jättegott).
Sambon har sedan 2005 då han besökte mig på Österåsen vanan att äta 2 halva frukter varje morgon och resterande halvor tar då jag till mellanmål.
45 min stavgång har jag hunnit med, reflexvästen på och Håkan Nessler i öronen, men skulle haft mina tunna sidenlångkalsonger på, det kylde på benen.
Lunchen bestog av Makrill i tomatsås, broccoli, keso och rårivna morötter. Jättegott!


-----------------------------------------------------------------------------------------








Tisdag 20/10-09

Tisdagen har grytt med sol och -2 grader



ti, 20 okt 2009, 10:01

Är på gott humör (i princip) fast installationen av min fiffiga backup-anordning fungerar inte. Har köpt en WD MY Passport Essential och det ska enligt reklamen vara både enkelt och smart, men tyvärr är den nog lite väl smart för mig.

Har i alla fall passerat min frukost som, som vanligt bestog av blandgrynsgröt, lingonsylt och lättmjölk samt ett hårdkokt ägg med kaviar och så en kopp svart kaffe.

Nu ska jag planera veckans mat i väntan på att min bror visar sig på nätet och kanske kan hjälpa mig med krånglet.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagen fortsätter


ti, 20 okt 2009, 17:13
Till mellanmål på fm blev det en satsumas.
Till lunch nudelsoppa med kyckling, som jag nog har visat bild på förut.
Em-mellanmål blev det inget för datorjobbet tog en enorm tid och sen hade vi en stor veckohandling.


Middagen bestod av broccoli-och -morotsgratäng med potatis, skivad kassler och rårivna morötter till.

Tror att jag ska gå ut en sväng nu fastän det börjar mörkna, man har ju reflexväst.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kväll


ti, 20 okt 2009, 18:56

46 min lätt stavgång (3,6 km) blev det trots skymning, nästan mörker. Oj vad jag är nöjd att jag kom iväg.
Nu återstår kvällsmat = 100 g jordgubbar och 100 g keso.
Totalt ätit idag: 1300 kcal, 30protein%, 28 fett % och 42 kolhydrat%.
256 MK.
Så här såg utsikten över Birsta köpcenter ut, fast det är bara solnedgången man ser!


Så här såg måndagens middag ut- Läcker eller hur?


Måndag 19/10-09

Frukost: blandgrynsgröt med lingonsylt och lättmjölk. Hårdkokt ägg med orökt kaviar. Svart kaffe.
Mellanmål: ett lokalodlat äpple i bastun.
Lunch: Linssoppa med hårdkokt ägg och Jonnys senap.
Mellanmål: Keso och krossad ananas
Middag: Stekt lax, 1 kokt potatis, gröna ärter, rårivna morötter med ananas, sallad, gurka, tomat. Gör ett separat inlägg med bild på maten. Någonting har ändrats här på bloggen, man kan inte göra som man gjorde förr.

I kväll blir det en Nutrilett Bar Brownie till kaffet.
Slutsummeringen: 1571 kcal, 389 MK, 26% protein, 35 % fett och 39% kolhydrater.
Är ganska nöjd med det!