2007-05-17 Efter 14 dagar

Har passerat 90 kg på väg nedåt och tror att det var evigheter sen jag vägde så lite. Hittade en gammal anteckning om att jag 1995 vägde runt 90 och tror inte att jag varit nere på de nivåerna sedan dess.
Idag blev det stavgång 5,8 km med en snittfart på 12,3 minuter. Det blir ju drygt 2 timmar på milen om jag orkar hålla tempot. Idag gick jag utan att ha tagit någon värktablett och då känner jag av knäna ganska snabbt. Ska nästa gång jag går ta en tablett före. Jag blir ju inte sämre efteråt.
Det är helt fantastiskt att jag nu klarar mig till vardags utan värktabletter och Losec har jag kommit på att jag inte ätit på flera dagar. Ingen mat att smälta- ingen magsyra som kan läcka uppåt. HÄRLIGT!
Har handlat ett par nya bh-ar. Många gamla är för stora och har tappat "karuschan" pga allt tvättande.
I morgon är jag också ledig och ska upp på Sjukhuset och träna kl 7. Om vädret är hyfsat (inte regn och inte alltför blåsigt) tänker jag cykla dit som uppvärmning.
Håller på att planera min upptrappning, som startar på onsdag för att jag ska kunna köra på halvfart i Stockholm och i Dublin.


2007-05-15 efter 13 dagar

I morgon middag är det 2 veckor Xtravaganza utan fusk. Var på invägning idag och det utföll med -5 kg. Precis som hemma. De 3 senaste dagarna har jag stått stilla.

Börjar nu planera för en mycket försiktig upptrappning från 23/5 för att från 30/5 gå på sk halvfart fram till 11/6 då jag kommer hem från Stockholm och Dublin. Det blir spännande att se hur det går, men det är klart att jag klarar att äta lite mat. Man fortsätter med 3 påsar pulver/dag och lägger till lite protein och vattenrika grönsaker och linfrö för att få sprutt på magen. Jag ser fram emot att få äta lite, men det kommer att bli jobbigt att att inte äta för mycket. Har bestämt mig för att följa de förslag som finns.
Mår fortfarande bra. Idag var jag väldigt hård i magen, men det kan bero på att jag slarvat med vattendrickandet.
En del i gruppen har haft väldigt besvärligt och ätit mat någon gång.
Alla verkar frysa, flera är trötta, men någon vakande kl 5 på morgnarna och var jättepigg.


2007-05-13 Efter 11 dagar

Jag har tappat 5 kg på 11 dagar !!!! Sen påsk har jag gått ner 8 kg, men då var ju åtminstone 2 kg "nyuppgådda". Det går ganska bra! Paul åt köttfärslimpa idag och det luktade väldigt gott - jag gjorde sås åt honom och smakade kanske sammanlagt 1 tsk. Jag längtar efter allt möjligt i matväg, knapriga äpplen, mannagrynsgröt mm mm, men nej! Ska vara stenhård åtminstone till 27/5 och sen får det bli en försiktig upptrappning med 3 påsar per dag + lite mat. Ska be att få köpa "barer" att ta med på resan, då jag tror att de är lättare att hantera än påsar som ska mixas med vatten.
Har idag gått 6 km bla elljusspåret på 78 min vilket ger 13 min/km, men i alla små branta nedförsbackar gick det sakta. Skönt att gå på mjukt underlag, men jobbigt att gå nedför.

2007-05-10 efter 8 dagar

Cyklade till och från jobbet idag och tyckte att jag blev lite tröttare än vanligt på ditresan, mycket uppför, gick en backe som jag brukar cykla, men när jag kom fram visade det sig att det gick 2 minuter snabbare än i måndags ! Trodde kanske att krafterna eller uthålligheten skulle bli sämre på 500 kalorier per dygn, men än märks det inte. Kanske för att sammansättningen är bra.

Inte ett enda mikroskopiskt fusk !


2007-05-09 Efter 7 dagar

Min favoritdag = onsdag

LEDIG! Började med sjukgymnastik kl 8, sen buss in till stan och en promenad till Sporthallen för vårens sista pass våtvästträning och prmenad in till stan igen och buss hem. Tog en halv påse kl 7 och en halv påse kl 10. Sen var jag inte hemma förrän kl 13 och då var jag lite hungrig för ovanlighetens skull..

Kändes kymigt att inte få äta en apelsin i bastun, därför bastade jag inte efter träningen för att inte lockas av de andra.

Ni som inte känner mig förstår inte hur enormt förvånad jag är. I en hel vecka har jag nu levt på bara pulver. Ingenting har slunkit in i min mun ens när ingen sett mig.

Vet inte om jag sagt det här förut, men jag anser att trots att det var fruktansvärt svårt att sluta röka var det ändå enormt mycket lättare än att ändra livsstil och gå ner i vikt. Hålla tappad vikt går bra, men gå ner - svårt. Detta känns nästan som att sluta röka, jag har ju i princip slutat äta, jag bara sörplar saker, som faktiskt inte är så dumma. Och jag mår bra, orkar träna ungefär som vanligt, vilket också är förvånande.

.


2007-05-08 6 dygn

Detta går fortfarande bra. Tränade i morse kl 7-8 efter att ha ätit 1/2 påse. Körde motionscykel 22-25 km/h i 25 min och sen styrketräning  i grupp 20 min. Det märks inte på orken att jag äter så lite kalorier, nästan tvärt om !
Gruppen bestod av kvinnor, men medelåldern var nog lite högre än jag trott och de som ätit "påsmat" ( mellan 5 dagar och 3 veckor) hade alla samma erfarenhet som jag, man överlever ganska lätt och får en fruktansvärd andedräkt. Nej nu luras jag en av de unga tjejerna mår fruktansvärt illa så att hon tom kräks,  jättesynd om henne, men förmodligen är det en kombination med stress. Hon går sluttampen på sjuksköterskeutbildning. Hoppas att det löser sig för henne. Nu ska jag festa på en stor kopp Roibuste med persika-smak Jammi!!!

2007-05-07 5 dygn

På en vecka har jag tappat 2,4 kg och fått en ruskig andedräkt. Det är nog den sk ketosen som satt igång och det är ju då man bryter ner fett.
Cyklade till och från jobbet idag, ganska jobbigt men härligt när det är gjort.

Jag levt på "påsar" 3 gånger per dag och massor med vatten, lite kaffe och en hel del Roibuste. Inte ens sockerfritt tuggummi!

Jag mår oförskämt bra är inte särskilt hungrig (lite sugen, men inte farligt) och i och med att man bara har dessa 3 påsar per dag kan man inte lura sig själv att jag har nog ätit för lite idag. Jag vet också att sammansättningen på det jag äter är rätt.

På jobbet har det varit flera utmaningar senast idag när det bjöds på tunnbröd med Bregott, ost/messmör, men jag tog en liten kopp kaffe.
Igår gick jag till Birsta och tillbaka. Totalt blir det c:a 6,6 km och effektiv tid var 77 min. Helt slut var jag inte när jag kom hem, så det finns hopp.
I morgon kväll har gruppen sin första träff. Ska bli spännade att se vad det är för typer. Jag såg namnlistan i onsdags, bara kvinnonamn och antagligen rätt unga - ja vi får se. Spännande också att träffa "konsulten" eller vad hon kallas.


2007-05-05 3 dygn

Frukost = blåbär smakade inte alls som blåbärssoppa som Ivan på xtravaganza sa. Lunch= grönsakssoppa hyfsad, men känns söt.
Ännu inte ett enda fusk inte ens ett solrosfrö.
Paul frågade i morse om jag inte hade borstat tänderna, men det hade jag. Jag känner en konstig smak i munnen och han påstod att det var en annan lukt än vanlig "inte borstat tänderna" så det är väl ketoner då. Ska fara på apoteket och köpa nån spray.
Vägde 93,2 i morse.
Middag blev svampsoppa det är nog min favorit hittills. Klockan är nu 22.27 och jag har klarat ytterligare en dag. Är inte särskilt hungrig men oj vad sugen jag är. Paul gjorde pizzagratinerad falukorv till middag och det luktade väldigt gott. Det blev en korvbit över, som han tänker äta som smörgåspålägg. Tänk: hårdbrödmacka med falukorv och ketchup !!! Aj aj undrar när man kan tänka på något sådant - det kanske blir någon gång i höst eller så.
Nu ska jag i alla fall gå och sova under täcke och filt och med sockar på fötterna. Jag fryser !!!!

2007-05-04 2 dygn har gått

Jag har överlevt 2 dygn och nästan inte varit hungrig. Jag fryser dock för ovanlighets skull och är ganska sömning.
Persika i morse var inte heller någon höjdare, men grönsakssoppa till lunch och sparris till middag var bra.
Åt persikapåsen innan jag for hemifrån och gick direkt på Orkopeden och tränade. I natt vaknade jag och hade ont i vänstra knät, så jag tog en Voltaren och efter påsmaten tog jag en Alvedon och träningen idag gick mycket bättre än igår då jag var helt utan smärtstillande.
Att gå nerför trappa fugerade riktigt bra hela dagen, trots att jag inte tog några mer tabletter. Undrar om det är tabletterna eller det faktum att jag kan träna riktigare som gör susen. Tyckte också att jag kunde sträcka vänsterknät bättre än normalt vid töjningen efter träningen.

Vaknar flera gånger på nätterna och är kissnödig och går också upp. Ska försöka att nonshalera känslan, hur fanken stavas det?

2007-05-03 Efter 1 dygn

Så har jag då levt på påsmat i drygt ett dygn och FANTASTISKT det går. Jag har druckit massor av vatten som man ska och inte fuskat ens ett sockerfritt tugg-gummi. Jag fryser lite lätt, men det är ju bara att ta på sig fliströjan.
I morse gick jag 30 min (från fd OBS)i stället för att byta buss och på lunchen tränade jag på Orgopeden, det var kärvt, hade inte tagit någotsmärtstillande och det ska jag nog när jag har ont, får testa i morgon bitti..
Vi hade besök av teater Västernorrland på jobbet och kliniken bjöd på bulla, men jag drack bara kaffe !!!!
Igår var jag på enskilt startmöte på X och fick en bok, en CD-skiva, en burk att mixa mat i och lite information, ungefär som det jag fått förut, men det skadar inte att höra det 2 ggr och så fick jag köpa påsar.
Hittills har jag provat svamp-, grönsaks och sparrissoppor och de var alla bra. Till frukost idag tog jag Vanilj, men den blir ingen favorit. I morgon bitti tror jag det blir persika.
Vi satte upp mål =10 kg till tjejmilen i Stockholm och så fick jag godkänt på mina planer inför Stockholm och Dublin, men det kommer att bli svårt att inte falla tillbaka i eländesvanor då.